• Oznam o prevádzke MŠ od 15.04.2021

          • Vzhľadom na pretrvávajúcu karanténu a čerpanie PN-iek zamestnancov bude prevádzka MŠ od štvrtka 15. 04. 2021 v obmedzenom režime. Z tohoto dôvodu bude otvorená len jedna trieda prednostne pre zamestnancov kritickej infraštruktúry. Ráno pred odovzdaním dieťaťa, prosíme rodičov, aby:

            - sa preukázali potvrdením od zamestnávateľa, že nemôžu vykonávať prácu z domu,

            - odovzdali poverenému zamestnancovi čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti,

            - priniesli si zo sebou k nahliadnutiu negatívne výsledky testu nie staršie ako 7 dní. 

          • Oznam pre MŠ

          • Prevádzka materskej školy je prerušená z dôvodu protipandemických opatrení a karantény zamestnancov MŠ od 09. 04. 2021 do 14. 04. 2021. Prevádzka MŠ bude obnovená od 15. 04. 2021, ak budeme vedieť chod MŠ personálne zabezpečiť. Prosíme vás, aby ste sledovali aktuálne informácie na našej webovej stránke. Ďakujeme za porozumenie.

                                                                                                                                                   Vedenie školy

          • Zápis do 1. ročníka pre školský rok 2021/2022

          • Vážení rodičia, 

            zápis do 1. ročníka ZŠ s MŠ Chorvátsky Grob, Školská 4 pre školský rok 2020/2021 bude prebiehať elektronickou formou.

             

            ELEKTRONICKÚ PRIHLÁŠKA K ZÁPISU ŽIAKA DO 1. ROČNÍKA  nájdete od 8. apríla do 14. apríla 2021 tu. Prihášku prosíme vyplniť gramaticky správne s použitím mäkčeňov a dĺžňov.

            Po odoslaní elektronickej prihlášky bude škola kontaktovať zákonných zástupcov, aby prišli svojim podpisom potvrdiť správnosť údajov na prihláške. K podpisu prihlášky je potrebné priniesť občiansky preukaz, originál rodného listu dieťaťa a potvrdenie od lekára.

            V prípade žiadosti o odklad povinnej školskej dochádzky je potrebné priložiť vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

            O prijatí žiaka do ZŠ rozhoduje riaditeľ školy.

            Zákonní zástupcovia, ktorí nemajú možnosť so základnou školou komunikovať elektronicky, môžu prísť v termíne zápisu po telefonickom dohovore osobne do ZŠ vyplniť elektronickú prihlášku, s ktorou im ochotne pomôžeme.

             

            Všetky kontakty so školou sa uskutočnia s dodržiavaním hygienicko-epidemiologických opatrení.

            Ak nebude v čase konania zápisu pretrvávať mimoriadna situácia, núdzový stav alebo výnimočný stav v súvislosti s ochorením COVID-19, zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky v ZŠ Chorvátsky Grob na školský rok 2021/2022 sa uskutoční prezenčnou formou v dňoch od 9. apríla do 10. apríla 2021.

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľ ZŠ s MŠ Chorvátsky Grob nariaďuje riaditeľské voľno pre 2. a 3. triedu MŠ (sovičky a lienky) z dôvodu výskytu ochorenia Covid-19 na dni 8. 4. 2021 a 9. 4. 2021. 

            Rodičov prosíme, aby si ponechali doma súrodencov detí navštevujúcich ZŠ. Zároveň prosíme, aby ste sledovali aktuálne informácie na našej webovej stránke.

          • PaRo - SKRÁŠLENIE OKOLIA MŠ ŠKOLSKÁ

          • Milí rodičia a žiaci,

            aj tento rok sa naša škola v spolupráci s OZ Školská uchádza o hlasy z PaRo - participatívneho rozpočtu obce 2021. Prosíme všetkých rodičov, žiakov, aby sami zahlasovali (dá sa do 11. apríla) a zdieľali túto informáciu ďalej v rodinách a kamarátom, známym, len tak sa nám podarí získať potrebný počet hlasov na náš projekt SKRÁŠLENIE OKOLIA MŠ ŠKOLSKÁ.

            Minulý rok sa nám takto podarilo získať prostriedky na altánok, lavičky, knižnú a vtáčiu búdku v areáli ZŠ s MŠ. Tento rok veľa zveľaďovať nemôžeme, keďže sa blíži stavba krčku a veríme  časom aj telocvične.

            Hlasujte za projekt Skrášlenie okolia škôlky a získame tak 10 ks kvetináčov/vyvýšených záhonov, ktoré osadíme k budove škôlky a žiaci si sami budú môcť vysadiť do nich okrasné rastliny. Ochránime tak zrekonštruovanú stenu pri jedálni, ohraničíme nový dočasný vchod do škôlky a skrášlime si náš areál. Ak bude potreba, v budúcnosti môžeme kvetináče presúvať tam, kde to bude najviac potrebné. Viac info v linku, kde aj môžete hlasovať.

            https://chorvatskygrob.hlasobcanov.sk/all-projects

            Hlasovať síce môžeme za 3 projekty, ale ak chceme uspieť, hlasujte, prosím, len za náš projekt, aby nabral viac hlasov. 

            ĎAKUJEME.

            OZ Školská a vedenie školy

          • Podmienky prijímania detí na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2021/2022

          • V zmysle ods. 2 § 59 zákona 209/2019 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony, riaditeľ určí ostatné podmienky prijímania detí. Na základe toho, riaditeľ ZŠ s MŠ Chorvátsky Grob rozhodol. Prijímanie detí na rok 2021/2022 sa bude realizovať v prvom rade podľa zákonných a potom podľa ostatných podmienok z doručených žiadostí o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v termíne podávania žiadostí, a to od 1. 5. 2021 do 9. 5. 2021.

            Zákonné podmienky prijatia detí na predprimárne vzdelávanie:

            1. Prednostné prijatie detí s trvalým pobytom v obci, pre ktoré je povinné predprimárne vzdelávanie, teda majú rok pred plnením povinnej školskej dochádzky (dosiahli vek 5 rokov života k 3 8. 2021) a deti umiestnené v zariadení na základe rozhodnutia súdu.
            2. Prednostné prijatie detí s odloženou a dodatočne odloženou školskou dochádzkou, ktoré majú trvalý pobyt v obci.

            Ostatné podmienky prijímania detí na predprimárne vzdelávanie na šk. rok 2021/2022:

            1. Prijatie detí s trvalým pobytom v obci podľa veku zostupne – od najstarších po najmladších 3-ročných
            2. Súrodenec už prijatého dieťaťa v MŠ, ktorý spĺňa podmienku trvalého pobytu a veku – dovŕši 3 roky k 31. 8. 2021
            3. Prijatie detí, ktoré nemajú trvalý pobyt v obci a pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, deti s odloženou školskou dochádzkou a dodatočne odloženou školskou dochádzkou, ak to kapacita zariadenia umožňuje.
            4. Prijatie detí, ktoré nemajú trvalý pobyt v obci a spĺňajú podmienku veku – dosiahli vek 3 roky života k 31. 8. 2021, ak to kapacita zariadenia umožňuje.

            Zákonní zástupcovia detí môžu žiadosti podávať elektronickou formou na stránke našej základnej resp. materskej školy v termíne od 1. 5. 2021 do 9. 5. 2021. Elektronickú prihlášku nájdete od 1. 5. 2021 tu.

            Po odoslaní elektronickej prihlášky bude škola kontaktovať zákonných zástupcov, aby prišli svojim podpisom potvrdiť správnosť údajov na prihláške, aby doložili potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré obsahuje aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa a ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, priložili vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie.

            V Chorvátskom Grobe 15. 3. 2021

          • Prevádzka 1. stupňa ZŠ

          • Na základe Rozhodnutia číslo: 2021/10079:2-A1810 ministra školstva, vedy, výskumu a športu zo dňa 2. 3. 2021 s účinnosťou od 8. marca 2021 v súlade s podmienkami uvedenými v uzneseniach vlády Slovenskej republiky č. 122 a 123 z 28. februára 2021 bude prevádzka ZŠ zabezpečená

            od 8. 3. 2021 pre žiakov 2. - 4. ročníka ZŠ a

            od 9. 3. 2021 aj pre žiakov 1. ročníka ZŠ

            po splnení podmienok a to:

            • preukázanie sa negatívnym testom na Covid-19 nie starším ako 7 dní aspoň od jedného zákonného zástupcu (len k nahliadnutiu),
            • odovzdanie čestného vyhlásenia o bezinfekčnosti žiaka (alebo potrvrdenia o výnimke).

            Čestné vyhlásenie môžete posielať prostrebníctvom Edupage alebo v papierovej podobe. V prípade elektronickej formy čestného prehlásenia je nutné priložiť fotokópiu potvrdenia o vykonaní testu na Covid-19 s negatívnym výsledkom, prípadne výnimky.

            Prevádzka školy je od 07:45 hod. a ŠKD končí o 17:00 hod. Deti, ktoré sa stravujú v ŠJ, sú na obed prihlásené automaticky. Nie je nutné ich opätovne prihlasovať.

            Od rodičov nebudeme vyžadovať potvrdenie od zamestnávateľa.

            Cestne_vyhlasenie_marec.docx

            Cestne_vyhlasenie_marec.pdf

          • Biologická olympiáda - okresné kolo

          • Na okresnom kole biologickej olympiády (kat.C - projektová časť) mala naša škola úspešného riešiteľa a stal sa ním Maxim Vačko, ktorému srdečne blahoželáme.

          • Tvorivé vzdelávanie aj vďaka Vám

          • Týmto sa chceme poďakovať rodičom, ktorí pre deti navštevujúce Základnú školu s MŠ Chorvátsky Grob zakúpili novú, interaktívnu tabuľu, ktorá nielen podporí kooperáciu a tvorivosť žiakov, ale aj obohatí vyučovanie v mnohých ďalších smeroch, čo prispieva k celkovej modernizácií vzdelávania. 

            Sme radi, že naša škola má možnosť skvalitňovať výchovno-vzdelávací proces a inovovať vyučovacie metódy aj vďaka digitálnym zariadeniam v triedach.

            ĎAKUJEME!

          • Venujte 2 % vašich daní

            • Pomôžte svojimi 2%

              - sprestriť výchovno-vzdelávací proces v našej škole a materskej škole

              - vytvárať prostredie, v ktorom sa budú deti cítiť príjemne

              - podporovať výlety, akcie a podujatia, aby si deti v škole okrem učenia užili aj zábavu


              Naše nové údaje na zaslanie 2% z Vašich daní pre rok 2021

              Názov :                     OZ Školská Chorvátsky Grob

              Sídlo:                        Školská 4, 900 25 Chorvátsky Grob

              IČO:                          42177014

              Právna forma:        občianske združenie

              IBAN číslo účtu:      SK42 1111 0000 0011 1074 8006

               

              V prípade otázok prosím kontaktujte naše OZ :  ozskolskachg@gmail.com

              Formuláre 2% na stiahnutie 2020

            • vyhlasenie_2perc_2021.pdf

            • vyhlasenie_2perc_2021.jpg​​​​​​​

          • Otvorenie školy od 15. 2. 2021

          • Ná základe rozhodnutia obce sa v pondelok 15. februára 2021 otvoria materské školy a 1. stupeň základných škôl. Dôvodom je fakt, že náš okres sa posunul do lepšej fázy Covid automatu. Platí preň 2. stupeň varovania.

            Od rodičov budeme vyžadovať negatívny výsledok testov na Covid-19 nie starší ako 7 dní.

            Prevádzka školy je od 07:45 hod a ŠKD končí o 17:00 hod.

            Upozorňujeme, že ak by sa náš okres dostal v priebehu víkendu do čierneho pásma Covid automatu, školu nebudeme môcť otvoriť. Preto prosíme o sledovanie našej web stránky.

            Čestné vyhlásenie môžete posielať prostrebníctvom Edupage alebo v papierovej podobe.

            V prípade elektronickej formy čestného prehlásenia je nutné priložiť fotokópiu potvrdenia o vykonaní testu na Covid-19 s negatívnym výsledkom, prípadne výnimky.

            V prípade tlačenej formy čestného prehlásenia žiadame rodičov, aby si so sebou priniesli originál potvrdenia o vykonaní testu Covid-19 k nahliadnutiu.

            Dokumenty potrebné k nástupu do školy na stiahnutie:

            Cestne_vyhlasenie(1).docx

            Cestne_vyhlasenie(2).pdf

            Informacie_pre_dotknute_osoby.docx

            Informacie_pre_dotknute_osoby.pdf

          • Záujem o zápis do 1. ročníka pre školský rok 2021/2022

          • Vážení rodičia budúcich prvákov,

            v súvislosti s blížiacim sa zápisom do 1. ročníka Vás zdvorilo žiadame o vyplnenie dotazníkového prieskumu, ktorým nám pomôžete lepšie sa pripraviť na budúci školský rok 2021/2022.

            Dotazník nájdete tu.

          • Pozor zmena - školu v pondelok neotvárame

          • Na základe stanoviska RUVZ Vám oznamujeme, že vzhľadom na súčasnú situáciu, ktorá môže viesť k zhoršeniu epidemiologickej situácie, dňa 8. 2. 2021 (v pondelok) neotvárame materskú školu ani základnú školu pre žiakov 1. stupňa a naďalej pokračujeme v dištančnom vzdelávaní.

            MŠ zostáva otvorená len pre zamestnancov kritickej infraštruktúry.

             

             

          • Rozhodnutie ministra školstva

          • Na základe rozhodnutia konzília epidemiológov budú od 1. februára 2021 materské školy a školské kluby detí pokračovať tak ako v súčasnosti. 

          • Dištančné vzdelávanie pokračuje aj budúci týždeň

          • Deti a žiaci sa od pondelka 18. 1. 2021 do škôl zatiaľ nevrátia. Vyplýva to z pretrvávajúcej epidemiologickej situácie. Pokračovať preto budú v dištančnom vzdelávaní v režime, ako doteraz. Prosíme, aby ste priebežne sledovali zverejnené informácie.

          • Školský klub detí od 11. 1. 2020

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že od pondelka 11. januára 2021 do piatka 15. januára 2021 bude pre deti (navštevujúce 1. až 4. ročník ZŠ s MŠ Chorvátsky Grob), ktorých zákonní zástupcovia pracujú v kritickej infraštruktúre alebo ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti k dispozíci ŠKD pri ZŠ Javorová alej. 

            Zákonní zástupcovia sa musia preukázať potvrdením od zamestnávateľa, že svoju prácu nemôžu vykonávať z domu a podpísať (resp. priniesť) vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

            Prevádzkový čas ŠKD pri ZŠ Javorová alej bude podľa oznamu ZŠ Javorová alej. 

             

            PaedDr. Ivan Kovačocy

            riaditeľ školy

          • Organizácia vyučovania od 11. 1. 2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Srdečne Vám želáme všetko dobré do nového roka, najmä pevné zdravie a veľa trpezlivosti.

            Je nám ľúto, že vzhľadom na súčasnú pandemickú situáciu sa ešte pár dní neuvidíme.

            V zmysle informácií zverejnených ministrerstvom školstva SR Vám oznamujeme, že v týždni od pondelka 11. 1. 2021 do piatka 15. 1. 2021 realizujeme dičtančnú formu vzdelávania na 1. aj 2. stupni ZŠ.

            Bližšie informácie Vám budú priebežne poskytovať triedne učiteľky. Rozvrh hodín nájdete čoskoro zverejnený na EduPage.

            Prevádzka ŠKD je v týždni 11. 1. 2021 do 15. 1. 2021 tiež prerušená.

            15. 1. 2021 Vás budeme informovať o ďalšom postupe.

            Spolu to zvládneme

            PaedDr. Ivan Kovačocy

            riaditeľ školy

    • Kontakty

      • ZÁKLADNÁ ŠKOLA S MATERSKOU ŠKOLOU CHORVÁTSKY GROB
      • 02/45 996 410, 0910 761 179
      • Školská 4 900 25 Chorvátsky Grob 900 25 Chorvátsky Grob Slovakia
      • 31816916
      • 2021668110
      • MŠ Školská 6: tel.na p. učiteľky 02/45 996 618 zastupcams@skolachorvatskygrob.sk 02/45 996 410-riaditeľňa
      • školská jedáleň Školská 4 e-mail: jedalen@skolachorvatskygrob.sk 0911 655 173
      • vedúca ŠKD Školská 4 email: veducaskd@skolachorvatskygrob.sk
    • Prihlásenie