• Čítajme si…

          • V dňoch 18.3. - 22.3. prebiehal celoslovenský detský čitateľský maratón “Čítajme si…” 2024. Čítalo sa po celom Slovensku na školách a v knižniciach, v školských kluboch a v centrách voľného času a aj v škôlkach.

            Cieľom podujatia „ČÍTAJME SI…“ bolo podporiť a zvýšiť záujem detí o čítanie kníh a zapojiť do celoslovenského detského čitateľského maratónu čo najväčší počet detí (žiakov a študentov), ktorí budú čítať v rôznych jazykoch súčasne v danom termíne vo viacerých mestách či obciach a na viacerých miestach po celom Slovensku.

            Do tohto podujatia sa zapojila aj naša škola. Deti sa tejto akcie zúčastnili s nadšením, odovzdávali si navzájom knihu, ktorú spoločne čítali a jeden druhého počúvali. Viaceré deti boli z čítania nadšené tak, že popoludní navštívili školskú knižnicu a požičali si knihy aj domov, aby mohli cez víkend čítať.

            Tešíme sa na ďalší rok, veríme, že nás bude čítať ešte viac.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Čítajme si….

          • Beseda so spisovateľkou Paulínou Feriancovou

          • Dnes sme mali v našej telocvični neuveriteľnú príležitosť privítať talentovanú spisovateľku Paulínu Feriancovú pri príležitosti Marec - mesiac knihy.

            Jej slová nás inšpirovali a pohltili do sveta literatúry a tvorivosti. Beseda bola plná užitočných tipov pre budúcich spisovateľov a zaujímavých diskusií o sile slova. Tešíme sa, že sme mohli byť svedkami takého jedinečného podujatia a sme vďační za príležitosť stretnúť sa s touto ohromnou osobnosťou. Nech žije literatúra a tvorivosť!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so spisovateľkou Paulínou Feriancovou.

          • Lyžiarsky výcvik na Kubínskej Holi

          • Lyžiarsky výcvik je nielen zábavnou aktivitou, ale tiež ponúka žiakom skvelú príležitosť naučiť sa nové zručnosti a zlepšiť svoje schopnosti na snehu. Na nedávnom lyžiarskom kurze (od 19. 02. 2024 do 23. 02. 2024) na Kubínskej Holi mali žiaci z 7., 8. a 9. ročníka možnosť zažiť vzrušujúce dobrodružstvo a zdokonaliť svoje lyžiarske schopnosti.

            Po príchode na Kubínsku Hoľu boli žiaci srdečne privítaní inštruktormi, ktorí im poskytli bezpečnostné pokyny a základné informácie o lyžiarskych technikách. Sústredené výcvikové skupiny boli zostavené podľa úrovne skúseností každého jednotlivca, čo zabezpečilo efektívne učenie a postupný pokrok.

            Pre žiakov, ktorí sa len začínali učiť lyžovať, boli k dispozícii základné lekcie, zamerané na správnu postavu, brzdenie a základné zákruty. Aj keď podmienky neboli ideálne, žiaci mali možnosť experimentovať s rôznymi technikami lyžovania a zdokonaľovať svoje schopnosti. Výzvy, ktoré predstavoval nedostatok snehu, povzbudili žiakov k vynaliezavosti a adaptabilitu, čo sú dôležité životné lekcie.

            Okrem lyžovania mali žiaci príležitosť spoznať krásu horskej prírody, navyše, prednáška o lavínach, ktorú viedol skúsený záchranár z horskej záchranej služby, ich naučila o rizikách, ktoré lavíny predstavujú, a boli pripravení reagovať v prípade nebezpečenstva. Táto prednáška bola dôležitou súčasťou lyžiarskeho výcviku, pretože poskytla žiakom užitočné nástroje na zvýšenie ich bezpečnosti na svahu.

            Spoznávanie nových priateľstiev, utužovanie tých starých a zdieľanie spoločných zážitkov posilnilo spoločnú atmosféru a vytvorilo nezabudnuteľné spomienky.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky vývcik.

          • Kurz korčuľovania

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kurz korčuľovania v ŠKD.

            V dňoch 19. – 23. februára 2024 sa deti z ŠKD zúčastnili kurzu korčuľovania. Niektorí urobili svoje prvé kroky na ľade, iní zas zlepšovali to, čo už vedeli. Veľmi priateľskí a ústretoví inštruktori z HAPPY KIDS, rozdelili deti do výkonnostných skupín a počas celého týždňa sa im intenzívne venovali. Kurz sme úspešne ukončili, zažili kopec srandy a už teraz sa tešíme na aprílový kurz lezenia 😊

      • Kontakty

        • ZÁKLADNÁ ŠKOLA S MATERSKOU ŠKOLOU CHORVÁTSKY GROB
        • 02/45 996 410, 0910 761 179
        • Školská 4 900 25 Chorvátsky Grob 900 25 Chorvátsky Grob Slovakia
        • 31816916
        • 2021668110
        • MŠ Školská 6: tel.na p. učiteľky 02/45 996 618 zastupcams@skolachorvatskygrob.sk 02/45 996 410-riaditeľňa
        • školská jedáleň Školská 4 e-mail: jedalen@skolachorvatskygrob.sk 0911 655 173
        • vedúca ŠKD Školská 4 email: veducaskd@skolachorvatskygrob.sk
      • Prihlásenie