• Hľadáme predsedníčku či predsedu nášho OZ!

          • Milí rodičia našich detí,

            v Občianskom združení Školská sa snažíme pomáhať škole i škôlke, aby vzdelávanie a voľnočasové aktivity v našej škole boli čo najviac prínosné pre deti. 
            V OZ sme partička rodičov, ktorí veria, že naše deti sú priorita, a preto sme ochotní prispieť svojím časom k tomu, aby zážitok i učenie našich detí v škole bol ešte lepší.

            Hľadáme predsedníčku či predsedu nášho OZ.

            Ak máte radi informácie z prvej ruky, ak patríte medzi ľudí, ktorí radi prispievajú k pozitívnej zmene, rozumiete číslam (peniazom na účte) a chcete deťom (i škole) pomôcť, ozvite sa nám. Viac info v plagátiku

          • Noc v škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc v škole.

            Aj v tomto školskom roku sme pre žiakov 1. stupňa pripravili jedinečný zážitok v podobe Noci v škole. Udalosť sa konala v noci z piatka 27. októbra na sobotu 28. októbra a bola naplnená rôznorodými aktivitami a zábavou.

            Akcia začala v piatok večer, keď sa naši žiaci zišli v škole so svojimi spacími vakmi. Už pri vstupe každého privítala očarujúca výzdoba.

            Približne o ôsmej večer začala nočná hra, ktorá žiakov vzala na dobrodružnú cestu cez celú školu. Bola to výborná príležitosť na spoluprácu a tímovú prácu. Zábavné úlohy a hádanky žiakov dostali do rôznych kútov školy a posilnili ich priateľstvá.

            Po nočnej hre si žiaci užili nočné kino so sledovaním obľúbenej rozprávky. Rodičia žiakov sa postarali o občerstvenie a tak si žiaci mohli počas celej akcie pochutnávať na chutných dobrotách.

            Celá noc bola plná smiechu a zábavy. Bolo krásne vidieť, ako naši žiaci prekonávali strach a navzájom sa podporovali.

            Veríme, že Noc v škole bola pre našich žiakov nezabudnuteľná a že budeme mať možnosť organizovať podobné akcie aj v budúcnosti.

            Ešte raz ďakujeme všetkým za ich angažovanosť a tešíme sa na ďalšie spoločné zážitky.

          • Záložka do knihy spája školy

          • V mesiaci október sme sa zapojili do medzinárodného projektu Záložka do knihy spája školy. Našou partnerskou školou sa stala Základná škola sv. Cyrila a Metoda v Košiciach (https://zscamke.edupage.org/). Záložky sme si navzájom vymenili a od našej partnerskej školy sme dostali krásny pozdrav aj s hudobným bonusom. Ďakujeme 

          • Literárny workshop s Lukášom Latinákom

          • Obľúbený slovenský herec a glosátor, známy z mnohých filmov, seriálov a zábavných relácií – to všetko je o Lukášovi Latinákovi dobre známe. Málokto však vie, že okrem divadla, seriálu a filmu sa venuje aj edukačnej činnosti.

            Našu školu navštívil Lukáš v utorok, 24. 10. 2023, s programom pre všetkých žiakov 2. stupňa.  Počas svojho workshopu nás previedol rozprávkami, príbehmi zo života, ale najmä klasickými literárnymi dielami, a to všetko spôsobom jemu vlastným. Počas 90 minút hral, žartoval, prednášal, rapoval, citoval... A my sme sa zabávali a ani sme si neuvedomili, že sa tak trošku aj učíme... Ukázal nám svety rôznych literárnych hrdinov a zaujímavé zákutia veľkého literárneho sveta.

            Po oficiálnom programe si našiel čas aj na fotenie s deťmi a veľkú radosť im urobila aj autogramiáda.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Literárny workshop s Lukášom Latinákom.

          • Školská knižnica

          • Každý pondelok (okrem prázdnin) bude školská knižnica otvorená pre žiakov 1. aj 2. stupňa od 13:00 do 16:00.

          • Anglický týždeň

          • V týždni od 16. - 20. 10. 2023 absolvovalo 72 žiakov druhého stupňa našej školy intenzívny anglický jazykový kurz. Kurz bol organizovaný v spolupráci s jazykovou školou SIDAS, ktorá pre deti okrem jazykových kurzov a intenzívnych jazykových týždňov organizuje aj letné tábory.
            Pozvanie do našej školy prijali traja anglickí lektori pán David Schofield, Mark Hamill a Andy Bestin.

            Každý deň lektori so žiakmi absolvovali šesť vyučovacích hodín, ktoré prebiehali celé v angličtine. Prostredníctvom hier a rôznych aktivít dokázali u detí odbúrať strach z komunikácie v cudzom jazyku a zároveň v nich prebudiť zvedavosť a záujem o anglický jazyk.
            Žiaci si osvojili slovnú zásobu z každodenného života a naučili sa aj niečo o kultúre anglicky hovoriacich krajín. Zároveň mali možnosť lektorom odprezentovať aj kultúru Slovenska. Spoločne si užili veľa zábavy, naučili sa rozumieť textu, vyskúšali si napísať diktát v angličtine, vytvorili komiks a pri aktivitách v anglickom jazyku nezabudli ani na naše halušky či Ľudovíta Štúra.

            V závere naozaj pestrého týždňa získali certifikát a na školskom dvore sa s lektormi spoločne rozlúčili.

            Veríme, že žiaci budú na tento náročný, ale nezabudnuteľný týždeň ešte dlho spomínať s úsmevom na tvári a že im nadobudnuté vedomosti otvoria bránu do sveta.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Anglický týždeň.

          • Deň jablka

          • V stredu 18. októbra 2023 budeme na 1. stupni ZŠ a v školskom klube detí organizovať Deň jablka.

            Tento tematický deň bude plný súťaživých, vzdelávacích a tvorivých aktivít spojených s jablkami. Každý, kto môže, príde do školy oblečený vo farbách jablka a prinesie si aspoň jedno vlastné jablko. Spoločnými silami sa budeme snažiť prekonať minuloročný školský rekord v počte prinesených jabĺk do školy. Takisto bude prebiehať triedne a následne školské kolo súťaže o najkrajšie, najmenšie a najväčšie jablko.

            Popoludní sa uskutoční jablkový kvíz a ochutnávka rôznych jablkových pochúťok. Radi by sme požiadali rodičov a žiakov, aby do školy priniesli nejakú jablkovú dobrotu (džús, sušené jablká, koláče...).

            Zároveň vás týmto srdečne pozývame užiť si spolu s nami jablkové popoludnie.

            Žiaci 2. stupňa ZŠ budú mať Deň jablka o týždeň neskôr 25. októbra 2023.

             

          • Volejbalový turnaj - Chorvátsky Grob Cup

          • 🤾‍♂️ 🏐 🤾‍♀️ Ak ešte neviete, čo by ste robili v nedeľu od 9:00 - 14:00, tak príďte podporiť našich volejbalistov do novej telocvične na Školskej. Turnaj bude určite napínavý, no zažijeme spoločne aj veľa zábavy. Spojme sa športom - spojme sa pre šport.  🤾‍♂️ 🏐 🤾‍♀️

          • Šarkaniáda

          • Milí prvostupniari, vážení rodičia,

            s radosťou vás pozývame na našu obľúbenú Šarkaniádu, ktorá sa bude konať v piatok 13. októbra 2023 od 14:30 do 16:30 na futbalovom ihrisku (pri Športovej ulici).

            Nepremeškajte príležitosť a príďte si užiť skvelé popoludné plné pohybu a zábavy.

          • Európsky deň jazykov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov.

            Naša škola sa v utorok,  26. septembra 2023, zapojila do osláv Európskeho dňa jazykov.

            Vyučovanie sa v tento deň začalo rozhlasovou reláciou, vďaka ktorej sa o pôvode EDJ dozvedeli všetci žiaci i vyučujúci. Následne v triedach začal kolovať plagát s logom EDJ, do ktorého žiaci všetkých tried od 1. do 9. roč. vpisovali slová, ktoré ich charakterizujú. Výsledkom je tak spoločná práca všetkých žiakov zverejnená na nástenke v prechodovej chodbe školy.

            Pani učiteľky slovenského, anglického a francúzskeho jazyka pripravili pre žiakov netradičné aktivity, ktorými si precvičovali svoje (materinské i cudzie) jazýčky: jazykolamy v SJ, AJ, FJ, zábavné videá s rôznymi prízvukmi AJ, pieseň o kuriatku Piu v AJ, NJ, FJ... No oslavovalo sa aj na hodinách geografie, či informatiky, kde žiaci súťažili vo vedomostných kvízoch o štátoch, jazykoch a kultúrach EÚ.

            Žiaci, ktorých materinský jazyk je iný ako slovenský sa tiež s radosťou do osláv zapojili a hrdo nás učili frázy každodenného života v ukrajinčine, kórejčine či maďarčine. V 5. A dokonca prebehla aj ochutnávka a spoznávanie tradičných slovenských chutí so zaviazanými očami! Do osláv EDJ sa však zapojili aj žiaci 1. stupňa: pani učiteľka v ŠKD si so žiakmi 1. roč. zahrala hru s vlajkami EÚ a na hodine výtvarnej výchovy si zas žiaci nakreslili vlajku Veľkej Británie a pozreli zaujímavé video o pozdravoch v rôznych jazykoch sveta.

            Spokojné jazýčky (i poniektoré brušká), veselé melódie a dobrá nálada sa ozývala z tried počas celého vyučovania! Presvedčili sme sa, že spoznávanie a ovládanie cudzích jazykov nám otvára dvere do nepoznaných svetov a kultúr, ale najmä sa vďaka nim upevňujú medziľudské vzťahy. Už teraz sa tešíme na nové európske chute počas osláv EDJ 2024!

          • Oznam o poplatku pre OZ Školská - deti MŠ

          • Dobrý deň vážení rodičia.

            Radi by sme Vás poprosili o úhradu poplatku pre OZ Školská Chorvátsky Grob na školský rok 2023/2024. Rada rodičov schválila pre deti v MŠ  členský príspevok

            vo výške  60 EUR – / školský rok / dieťa

            Platba sa uhrádza len jeden-krát za príslušný školský rok. V prípade súrodencov navštevujúcich MŠ , za každé dieťa sa platí poplatok samostane. 

            Platbu prosím posielajte na účet:

            Účet:             Slovenská sporiteľna

            IBAN:             SK73 0900 0000 0050 4861 4725                                                                                                  

            Pre ľahšiu identifikáciu platcov prosíme uviesť:

            Variabilný symbol:               rok narodenia dieťaťa, napr. 2012

            Informácia  pre príjemcu:    MENO DIEŤAŤA , MŠ a  TRIEDA  ,

             napr: Jožko Mrkvička, MS Školská ,1.tr.         alebo          Jožko Mrkvička, MS Kolibríkova ,1.tr.

             

            (platbu posielajte za každé dieťa zvlášť)

            poplatok bude zverejnený na účte dieťaťa v Edupage

            poplatok alebo jeho časť vraciame len v prípade ak vaše dieťa prestúpi na inú MŠ

             

            Prosíme Vás, aby ste poplatok uhradili do 31. októbra 2023.

            Členské príspevky budú použité pre deti našej MŠ na aktivity, učebné a výtvarné pomôcky, zážitkové vyučovanie, divadielka , výlety, športové a kultúrne aktivity, atď. V prípade otázok neváhajte kontaktovať naše OZ na adrese : ozchgskolska@gmail.com

             

            Za Vaše príspevky vopred ďakujeme.

            Zuzana Lukáčová

            Štatutár  OZ Školská CHG

          • Oznam o poplatku pre OZ Školská - žiaci ZŠ

          • Dobrý deň vážení rodičia.

            Radi by sme Vás poprosili o úhradu poplatku pre OZ Školská Chorvátsky Grob na školský rok 2023/2024. 

            Rada rodičov schválila pre žiakov ZŠ členský príspevok

             

            vo výške  30 EUR – / školský rok / žiak

            Platba sa uhrádza len jeden-krát za príslušný školský rok. V prípade súrodencov navštevujúcich ZŠ, za každé dieťa sa platí poplatok samostane. 

            Platbu prosím posielajte na účet:

            Účet:              Unikreditbank

            IBAN:             IBAN: SK4211110000001110748006

                                                                                                               

            Pre ľahšiu identifikáciu platcov prosíme uviesť:

            Variabilný symbol:               rok narodenia dieťaťa, napr. 2012

            Informácia  pre príjemcu:    MENO ŽIAKA a TRIEDA  , napr: Jožko Mrkvička 1.A

            (platbu posielajte za každé dieťa zvlášť)

            poplatok bude zverejnený na účte dieťaťa v Edupage

            poplatok alebo jeho časť vraciame len v prípade ak vaše dieťa prestúpi na inú ZŠ

              

            Prosíme Vás, aby ste poplatok uhradili do 31. októbra 2023.

            Členské príspevky budú použité pre žiakov našej ZŠ na aktivity, učebné a výtvarné pomôcky, zážitkové vyučovanie, exkurzie, výlety, športové a kultúrne aktivity, atď. V prípade otázok neváhajte kontaktovať naše OZ na adrese : ozchgskolska@gmail.com

            Za Vaše príspevky vopred ďakujeme.

             

            Zuzana Lukáčová

            Štatutár  OZ Školská CHG

      • Kontakty

        • ZÁKLADNÁ ŠKOLA S MATERSKOU ŠKOLOU CHORVÁTSKY GROB
        • 02/45 996 410, 0910 761 179
        • Školská 4 900 25 Chorvátsky Grob 900 25 Chorvátsky Grob Slovakia
        • 31816916
        • 2021668110
        • MŠ Školská 6: tel.na p. učiteľky 02/45 996 618 zastupcams@skolachorvatskygrob.sk 02/45 996 410-riaditeľňa
        • školská jedáleň Školská 4 e-mail: jedalen@skolachorvatskygrob.sk 0911 655 173
        • vedúca ŠKD Školská 4 email: veducaskd@skolachorvatskygrob.sk
      • Prihlásenie