• Naše basketbalistky porazili rovesníčky z profesionálneho klubu!

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Basketbalový zápas dievčat ZŠ Ch. Grob - BK Pezinok.

            Dňa 14.12.2023 si naše basketbalové družstvo dievčat, tvorené žiačkami 5. a 6. ročníka, zmeralo sily v priateľskom stretnutí s profesionálnym basketbalovým klubom BK Pezinok. Zápas sa mal pôvodne odohrať na palubovke pezinského klubu, pre náhle technické problémy s ich telocvičňou bol však preložený na našu školu.

            Ukázalo sa, že systematická tréningová príprava pod vedením pána Mazúcha, posunula basketbalové zručnosti našich dievčat na veľmi dobrú úroveň. Pozornou hrou v obrane a úspešnými rýchlymi protiútokmi si dievčatá už počas 1. polčasu vybudovali výrazný bodový náskok, ktorý sa im podarilo udržať až dokonca a zápas vyhrali 44:28. V rámci objektivity je však potrebné uviesť, že hráčky ktoré nastúpili za BK Pezinok trénujú len od tohtoročného septembra. To však neuberá na kvalite nášho výkonu a našej chuti po víťazstve.

            Stretnutie sa odohralo v príjemnej športovej atmosfére, ku ktorej prispeli svojim povzbudzovaním rodičia hráčok oboch družstiev a taktiež deti z nášho školského klubu. Za rozhodovanie zápasu ďakujeme pánovi Slivenskému a za fotodokumentáciu zo stretnutia pani Múčkovej.

            Školu reprezentovali: Lara Pirošková, Nella Pojezdalová, Alexandra Škanderová z 5.A, Diana Bodišová, Hana Križanová, Lea Mališková, Lara Noskovičová, Martina Ovčíková, Lujza Polakovičová, Nina Váňová zo 6.A a dve dievčatá, ktoré nie sú našimi žiačkami ale navštevujú basketbalové tréningy – Diana Andraščíková a Zuzana Kókaiová.

             

          • 🎄Veselé Vianoce a šťastný nový rok 2024🎄

          • Vážení rodičia, milí žiaci a priatelia školy,

            v tejto radostnej sezóne Vám chceme zo srdca popriať krásne vianočné sviatky plné zdravia, lásky, pokoja a radosti. Nech Váš domov naplní teplom a šťastím, nech sa spolu s vašimi najbližšími môžete tešiť z príjemných chvíľ a spoločného času stráveného pri vianočnom stromčeku.

            Vianoce sú časom, keď by sme si mali pripomenúť hodnoty ako láska, porozumenie a vzájomná úcta. Nech sa všetci cítime blízko svojich blízkych, nech sa podelíme o radosti i ťažkosti a nech sme schopní nachádzať krásu v každom dni.

            Škola je miestom, kde sa stretávame nielen v učebniach, ale aj v srdciach. Veríme, že spolupráca medzi nami všetkými bude ešte hlbšia a významnejšia v nadchádzajúcom roku 2024.

             

            Veselé Vianoce a šťastný nový rok prajeme vám všetkým!

          • Oznam o prerušení vyučovania v ZŠ a MŠ

          • V zmysle § 150 ods. 8 písm. a) a § 150a ods.15 písm c) zákona č. 245/2008. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení zákonov v znení neskorších predpisov, v zmysle Metodického usmernenia MŠ SR č. 15/2005-R podľa čl. 5, ods. 2 písmena c) so súhlasom zriaďovateľa Obec Chorvátsky Grob a na základe odporúčania RÚVZ prerušujem školské vyučovanie žiakov v Základnej škole ul. Školská 4, v Materskej škole, ul. Školská 6 a elokovanom pracovisku MŠ ul. Kolibríkova od 18.12.2023 do 22.12.2023 z hygienicko-epidemiologických dôvodov.

            Dôvodom je nárast výskytu akútnych respiračných ochorení  u žiakov ZŠ na 47% a detí v MŠ na 58%, zamestnanci MŠ 67% a zamestnanci ZŠ 35%. V uvedené dni nebude v prevádzke ŠKD ani ŠJ. Žiaci sú z obedov automaticky odhlásení.

            Vyučovanie bude opäť obnovené po prázdninách 8.1.2024.

             

            Mgr. Petra Húleková

            riaditeľka ZŠ s MŠ.

          • Viedenské vianočné trhy

          • Žiaci našej školy sa 13. 12. 2023 zúčastnili Vianočných trhov vo Viedni. Samozrejmá bola zastávka v čokoládovni v Kitsee, kde žiaci mohli ochutnať a nakúpiť čokoládové cukríky. Keďže zúčastniť sa mohli aj rodinní príslušníci, tak sme nakúpili aj vianočné darčeky v nákupnom centre v Brucku. 

            Cieľ nášho výletu boli najväčšie trhy vo Viedni - pri radnici. Odchádzali sme o 16:00, aby žiaci videli jedinečné osvetlenie aj s krásnym vianočným stromčekom. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Viedenské vianočné trhy.

          • Oznámenie o prerušení prevádzky MŠ v dňoch 27. 12. 2023 - 5. 1. 2024

          • Obec Chorvátsky Grob v súlade s ustanovením § 150a ods. 2 zákona č. 245/2008 Z. z. o
            výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, a na základe
            vykonaných prieskumov záujmu o prevádzku materských škôl v čase vianočných prázdnin

            p r e r u š u j e

            prevádzku materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Chorvátsky Grob v termíne od
            27. 12. 2023 do 5. 1. 2024:


            Materská škola, Javorová alej 1, Chorvátsky Grob
            Materská škola, Rubínová 1, Chorvátsky Grob
            Materská škola, Školská 6, Chorvátsky Grob
            Materská škola, Kolibríková 2, Chorvátsky Grob

            Viac info:

            Oznamenie_o_preruseni_prevadzky_MS.pdf

          • Vianočné trhy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné trhy.

            V našej škole sme sa aj tento rok pustili do organizovania vianočných trhov. Podujatie sa uskutočnilo v školskej jedálni dňa 12. 12. 2023.

            Naši žiaci, rodičia aj pedagógovia sa postarali o stánky, v ktorých ponúkali rôzne výrobky. Bolo to ako malé vianočné trhovisko priamo u nás v škole. Každý stánok bol v skutku jedinečný. Na predaj boli rozmanité vianočné dekorácie, originálne darčeky a lahodné pochúťky. Jedným z najobľúbenejších stánkov bol ten s vynikajúcou kapustnicou a punčom. Táto kombinácia vytvorila dokonalý recept na vianočnú atmosféru.

            Vianočné trhy v našej škole priniesli krásnu atmosféru a chuť vianočných radostí.  Veríme, že tradícia týchto trhov bude pokračovať aj v budúcich rokoch a že nám každý rok prinesie nové a nezabudnuteľné zážitky.

          • Vianočné trhy

          • Vážení rodičia, starí rodičia, priatelia a vlastne všetci, 

            srdečne vás pozývame na vianočné trhy, ktoré sa uskutočnia dňa 12. decembra (utorok) od 15:00 do  17:00 v školskej jedálni na Školskej.

            Tešíme sa na vás

          • Svätý Mikuláš

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svätý Mikuláš.

            V stredu 6. 12. 2023 do našej základnej školy s materskou školou zavítala vzácna návšteva. Svätý Mikuláš spolu s anjelom a čertom  svojou prítomnosťou rozžiarili nejednu detskú tvár.

            Pri rozdávaní balíčkov zhodnotili správanie detí za uplynulý rok a takisto sa postarali aj o zábavnú atmosféru.

            Svätý Mikuláš, anjel a čert ukázali deťom, že dobro a láskavosť sú hodnoty, ktoré stojí za to šíriť ďalej.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a realizácii tohto krásneho dňa!

             

             

          • Čokoládovňa v Kittsee

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čokoládovňa v Kittsee.

            V pondelok 27. 11. 2023 boli naši žiaci na exkurzii v čokoládovni v Kitsee. Na začiatku sme videli dokument, ako sa vyrába čokoláda. Následne nám sprievodca ukázal priestory čokoládovne. Deti sa dozvedeli množstvo zaujímavých informácií o surovinách a technológiách. Po prehliadke sme sa presunuli do podnikovej predajne, kde sme mali možnosť ochutnať a zakúpiť si rôzne čokoládové výrobky. 

      • Kontakty

        • ZÁKLADNÁ ŠKOLA S MATERSKOU ŠKOLOU CHORVÁTSKY GROB
        • 02/45 996 410, 0910 761 179
        • Školská 4 900 25 Chorvátsky Grob 900 25 Chorvátsky Grob Slovakia
        • 31816916
        • 2021668110
        • MŠ Školská 6: tel.na p. učiteľky 02/45 996 618 zastupcams@skolachorvatskygrob.sk 02/45 996 410-riaditeľňa
        • školská jedáleň Školská 4 e-mail: jedalen@skolachorvatskygrob.sk 0911 655 173
        • vedúca ŠKD Školská 4 email: veducaskd@skolachorvatskygrob.sk
      • Prihlásenie