• Volejbalové popoludnie; ZŠ s MŠ Chorvátsky Grob 3:2 VK GAB Senec

          • Vo štvrtok, 15.2.2024 sa uskutočnil priateľský zápas starších žiačok našej školy a Volejbalového klubu GAB Senec, ktorý inicioval tréner nášho družstva pán Július Mazúch. Po športovej stránke veľmi kvalitný volejbal, plný dramatických zvratov a emócií, musel baviť nielen samotné hráčky ale aj divákov v hľadisku. Bojovný a obetavý výkon našich reprezentantiek slávil úspech a priniesol našej škole víťazstvo. Ešte väčšie víťazstvo však slávili šport, hra fair-play, úcta k súperovi, radosť zo samotnej hry a spoločne stráveného času.

            Ďakujeme VK GAB Senec za ústretovosť voči našej škole, a za umožnenie zrealizovať toto veľmi príjemné volejbalové popoludnie. Veľká vďaka patrí hlavne trénerke hosťujúceho družstva, pani Jaroslave Čiernej.

            Skvelý výkon predviedli nielen hráčky oboch tímov ale aj všetci, ktorí sa zapojili do organizácie zápasu. Július Mazúch a Matúš Milý – organizačná príprava, Zdenko Slivenský – hlavný rozhodca, Marcela Bugárová a Richard Šimončič – čiaroví rozhodcovia, Kristína Urbanová – ukazovateľ skóre, Martina Múčková – fotodokumentácia, Igor Slivenský a Samuel Voloch – podávači lôpt.

            Extra poďakovanie patrí našim deťom zo školského klubu, ktoré svojim povzbudzovaním vytvorili nádhernú divácku kulisu a rozhodne boli našim siedmim hráčom na ihrisku.

            Veríme, že táto akcia prispela k tomu, aby sa volejbal znova stal o niečo populárnejší v našej obci a hlavne medzi našimi deťmi.

            Našu školu reprezentovali žiačky 9. ročníka: Karin Aksamitová, Jana Hanusová, Sabína Hulínová, Melánia Kajanová, Lucia Múčková a hosťujúca hráčka, kamarátka našich reprezentantiek, Líza Weinerová.

            Ďakujeme, dievčatá 😊

            Reakciu VK GAB Senec na úroveň podujatia si môžete pozrieť TU.

             

          • Výchovný koncert

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výchovný koncert.

            V stredu 14. 02. 2024 sme na našej škole zorganizovali výchovný koncert s názvom Profil zbabelého agresora. Na podujatí sa naši žiaci zabavili a zároveň aj naučili, ako sa správať, keď im niekto chce ublížiť, alebo ak ich niekto chce na niečo zlé nahovoriť.
            Na výchovnom koncerte odzneli piesne známych interpretov a na konci si žiaci s veľkou radosťou aj zatancovali.

          • Stanovisko vedenia ZŠ s MŠ Školská 4, Chorvátsky Grob k technickému stavu exteriéru elokovaného pracoviska Kolibríkova.

          • Vážení rodičia.

            Z dôvodu šírenia informácií k ihrisku pri MŠ Kolibríková považujeme za vhodné uviesť na správnu mieru niektoré, na sociálnych sieťach nesprávne uvádzané skutočnosti.

            Detské ihrisko bolo vybudované developerom, ktorý poskytol budovu obci na užívanie pre účely zriadenia troch tried MŠ. Na ihrisku sa nachádzajú hracie prvky: 1x kladina, 2x kolotoč, prevažovačka a hojdačka. V okolí hracích prvkov sa nachádza jemný štrk. Dopadové plochy uvedených prvkov, ktoré určuje norma, neumožňujú pridávanie viacerých ďalších hracích prvkov a spôsobili by preplnenie školského dvora, čo nepovažujeme za vhodné.

            Na žiadosť vedenia MŠ je zriaďovateľom – obcou od septembra 2023 zabezpečené prekrývanie pieskoviska plachtou. Vedľa pieskoviska sa nachádza plocha so zbytkami piesku. Táto časť neslúži ako pieskovisko a preto nie je prekrytá plachtou. Uvedenú plochu zasypeme zeminou, prekopeme  a zatrávnime. Práce sú naplánované  na apríl 2024, kedy sa uskutoční plánovaná brigáda v spolupráci s rodičmi. Plánuje sa celkové zveľadenie ihriska, výsev trávy, vysadenie kríkov a byliniek.

            Na základe podnetu pani Schwarz (mamička dieťatka v škôlke) adresovaného starostke obce, ktorý bol postúpený vedeniu ZŠ s MŠ sa v októbri 2023 uskutočnilo osobné stretnutie pani Schwarz s pani riaditeľkou Húlekovou a zástupkyňou pre MŠ pani Mrázovou. Na stretnutí bola dohodnutá vyššie spomínaná brigáda a ďalší postup úprav exteriéru. Vedenie škôlky považovalo túto dohodu za konečnú, o čom bola informovaná aj starostka obce. Z finančných prostriedkov školy sa na jar 2024 plánujú zakúpiť 2 drevené domčeky, 2 drevené pieskoviská s prekrytím, 2 drevené lavičky pre deti a tieniaca exteriérová technika.

            Čo sa týka úrazu, ktorý sa stal v júni 2023 na kolotoči, bol riadne spísaný záznam o úraze. Po nahliadnutí nášho vedenia do revíznych záznamov a technických záznamov obecného úradu sme zistili, že krátko pred samotným úrazom bola dňa 14.4.2023 vykonaná riadna ročná kontrola stavu hracieho prvku, na ktorom došlo k úrazu, vykonávajú sa pravidelné týždenné vizuálne protokolárne kontroly a štvrťročne sa robia záťažové skúšky ako aj skúšky funkčnosti všetkých hracích prvkov na tomto ihrisku. Evidenciu záznamov z kontrol a skúšok funkčnosti vedie majetkové oddelenie obecného úradu.

            Bezprostredne po úraze bola nariadená kontrola hracích prvkov, pri ktorej bola zistená závada na kolotoči. Závada  bola ihneď odstránená (dotiahnutie uvoľnenej skrutky). Všetky hracie prvky majú platný certifikát a robia sa na nich pravidelné kontroly certifikovanou spoločnosťou v zmysle zákona. Vedenie škôlky si stav certifikátov preveruje v spolupráci so zriaďovateľom. Úraz bol nešťastná náhoda, ktorá nás veľmi mrzí. Pri hrách sa žiaľ občas stávajú aj takého nepríjemné veci. Niekedy je to zhoda náhod, nevyhovujúca obuv, šantenie detí alebo vytŕčajúci šróbik.

            Vedenie MŠ Kolibríková nepodceňuje bezpečnosť detí a v spolupráci so zriaďovateľom a rodičmi priebežne rieši všetky požiadavky na úpravu prostredia, v ktorom prebieha pedagogický proces. Dôkazom je aj dlhšie pripravovaná jarná brigáda rodičov s plánovanou revitalizáciou zelene a osadenie nových exteriérových prvkov.

          • Pozvanie na volejbalový zápas

          • Pozývame vás na priateľský volejbalový zápas medzi našim družstvom starších žiačok s ich rovesníčkami z Volejbalového klubu GAB Senec. Zápas sa uskutoční vo štvrtok, 15.2.2024 o 15:00 hod., v telocvični na Školskej. Príďte povzbudiť naše dievčatá :-)

          • Školské maratónske hry ČSOB

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské maratónske hry ČSOB.

            V stredu, 7. 2. 2024 sa naši žiaci a žiačky 1. stupňa zúčastnili 4. kola Školských maratónskych hier, ktoré sa konalo v Mestskej športovej hale v Pezinku. V konkurencii 30 prihlásených škôl sa naši reprezentanti umiestnili na krásnom 2. mieste a vybojovali si tak postup do aprílového finále v Športovej hale Elán v Bratislave.

            1. Miesto    ZŠ Rovinka
            2. Miesto    ZŠ s MŠ Chorvátsky Grob
            3. Miesto    ZŠ Vajanského Modra

            Reportáž TV Pezinok z podujatia si môžete pozrieť TU.

            Našu školu reprezentovali: Marko Nižňanský z 3.A, Zara Horínková, Lenka Kókaiová, Kristína Ovčíková a Lukáš Sobolič zo 4.A. Samuel Voloch z 3.A bol súčasťou družstva ako náhradník.

            Za športovú prípravu družstva patrí poďakovanie pani vychovávateľke Simone Fornerovej.

            Gratulujeme a prajeme veľa šťastia vo finále 😊

          • Karneval v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval v ŠKD.

            Popoludní dňa 31. januára 2024 sme v našom školskom klube detí usporiadali karneval. Deti si užili kúzelnícku show, kde kúzelník predviedol svoje skvelé triky a kúzla. Následne sme pokračovali s rôznymi súťažami, v ktorých deti mohli ukázať svoje schopnosti a získať chutné odmeny. Na záver karnevalu si všetci spoločne užili tancovanie a šantenie.

            Tento deň bol plný smiechu, radosti a spoločnej zábavy. Už teraz sa tešíme na ďalšie nezabudnuteľné zážitky.

          • Futbalový turnaj

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Futbalový turnaj.

            V stredu 31. 01. 2024 bol na ZŠ futbalový turnaj chlapcov v malom futbale. Zúčastnilo sa 6 mužstiev z tried 5 - 9. roč. V 6. roč. boli vytvorené dve mužstvá. Turnaj zorganizoval p. uč. Malovec. Organizačne boli nápomocné žiačky 9. ročníka. Turnaj mal veľmi dobrú športovú úroveň. Hralo sa v dvoch skupinách. V prvej skupine bolo na prvom mieste mužstvo 8. A, ale len o skóre pred 6. A. V druhej skupine vyhralo mužstvo 7. A.

      • Kontakty

        • ZÁKLADNÁ ŠKOLA S MATERSKOU ŠKOLOU CHORVÁTSKY GROB
        • 02/45 996 410, 0910 761 179
        • Školská 4 900 25 Chorvátsky Grob 900 25 Chorvátsky Grob Slovakia
        • 31816916
        • 2021668110
        • MŠ Školská 6: tel.na p. učiteľky 02/45 996 618 zastupcams@skolachorvatskygrob.sk 02/45 996 410-riaditeľňa
        • školská jedáleň Školská 4 e-mail: jedalen@skolachorvatskygrob.sk 0911 655 173
        • vedúca ŠKD Školská 4 email: veducaskd@skolachorvatskygrob.sk
      • Prihlásenie