• Svätý Mikuláš

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svätý Mikuláš.

            V stredu 6. 12. 2023 do našej základnej školy s materskou školou zavítala vzácna návšteva. Svätý Mikuláš spolu s anjelom a čertom  svojou prítomnosťou rozžiarili nejednu detskú tvár.

            Pri rozdávaní balíčkov zhodnotili správanie detí za uplynulý rok a takisto sa postarali aj o zábavnú atmosféru.

            Svätý Mikuláš, anjel a čert ukázali deťom, že dobro a láskavosť sú hodnoty, ktoré stojí za to šíriť ďalej.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a realizácii tohto krásneho dňa!

             

             

          • Čokoládovňa v Kittsee

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čokoládovňa v Kittsee.

            V pondelok 27. 11. 2023 boli naši žiaci na exkurzii v čokoládovni v Kitsee. Na začiatku sme videli dokument, ako sa vyrába čokoláda. Následne nám sprievodca ukázal priestory čokoládovne. Deti sa dozvedeli množstvo zaujímavých informácií o surovinách a technológiách. Po prehliadke sme sa presunuli do podnikovej predajne, kde sme mali možnosť ochutnať a zakúpiť si rôzne čokoládové výrobky. 

          • OKRESNÉ KOLO VO VYBÍJANEJ

          • Dňa 29.11.2023 sa družstvo dievčat našej školy zúčastnilo na okresnom kole vo vybíjanej.

            Súťaž sa konala na ZŠ Milana Rastislava Štefánika v Ivanke pri Dunaji. Prihlásených bolo 12 družstiev z okresu Senec. Hralo sa v troch skupinách po 4 tímy. V našej skupine boli okrem nás Dunajská Lužná, Bernolákovo a Ivanka pri Dunaji. V skupine sme prehrali všetky zápasy a do finále sme nepostúpili. Získali sme však cennú skúsenosť a veľké sympatie publika, nakoľko naše dievčatá boli zo všetkých najmenšie, ale zato bojovali ako levice. Súťažiť mohli dievčatá 5., 6. a 7. triedy. My sme však nemali ani jednu siedmačku, na rozdiel od iných tímov. Iné družstvá mali postavenú súpisku prevažne z dievčat 7. triedy. Výhodou do budúceho roku teda je, že naše reprezentantky sa budú môcť na súťaži zúčastniť aj na budúci rok a zúročiť tak nadobudnuté skúsenosti.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album OKRESNÉ KOLO VO VYBÍJANEJ.

          • Piataci a šiestaci na Školskom pohári

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Piataci a šiestaci na Školskom pohári.

            Naši piataci a šiestaci sa 20. 11. 2023 zúčastnili na okresnom predkole Školského pohára v malom futbale, ktorý organizuje Slovenský futbalový zväz. Chlapci ukázali svoje futbalové umenie, túžbu po víťazstve ale aj hru fair play a vzorne reprezentovali našu školu na ihrisku i mimo neho. Z piatich zúčastnených škôl sme sa umiestnili na treťom mieste a len kúsok športového šťastia rozhodol, že sme nepostúpili do ďalšie kola. Nevadí, skúsime to znova o rok.

            Našu školu na turnaji reprezentovali: Tomáš Nižnan, Marek Varga, Šimon Varga, Matúš Turinič z 5.A, Nazar Berdar, Denis Fecko, Michal Križan a Oliver Žáček zo 6.A

            Výsledky našich zápasov:

            ZŠ s MŠ Chorvátsky Grob 1:1ZŠ M. R. Štefánika Ivanka pri Dunaji (gól/y Tomáš Nižnan)

            ZŠ s MŠ Chorvátsky Grob  2 : 2ZŠ Veľký Biel (Michal Križan, Marek Varga)

            ZŠ s MŠ Chorvátsky Grob  2 : 3  ZŠ Bernolákovo (2 Oliver Žáček)

            ZŠ s MŠ Chorvátsky Grob5 : 2  ZŠ Nová Dedinka (Tomáš Nižnan, 2 Šimon Varga, Marek Varga, Oliver Žáček)

          • Školský parlament - Deň boja za slobodu a demokraciu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský parlament - Deň boja za slobodu a demokraciu.

            Vo štvrtok, 16. novembra, pri príležitosti štátneho sviatku 17. novembra ako Dňa boja za slobodu a demokraciu, si členovia Školského parlamentu uctili pamiatku vybraných rodákov našej obce, ktorí ani v časoch totalitných režimov nestratili vieru v základné hodnoty demokracie, pravdu a spravodlivosť, slušnosť a ľudskosť, odvahu a slobodu, a sú tak pre nás príkladom osobnej statočnosti a nezlomnosti v časoch spoločenskej neslobody a útlaku.

            Členovia parlamentu si položením kvetu a zapálením sviece uctili:

            Ferdinanda Takáča, kňaza a rehoľníka, ktorý bol pre svoju pomoc blížnym počas 2. svetovej vojny prenasledovaný a väznený nacistickým gestapom. Aktívne sa angažoval pri budovaní povojnovej Demokratickej strany na Slovensku. V roku 1955 bol za svoje náboženské presvedčenie a činnosť v cirkvi komunistickým režimom nespravodlivo odsúdený na osem rokov odňatia slobody, z ktorých päť aj odsedel.

            Jána Ševčíka, samostatne hospodáriaceho roľníka a politického väzňa, ktorý bol počas komunistického režimu, pri násilnom zavádzaní kolektivizácie, nespravodlivo odsúdený v roku 1950 vo vykonštruovanom súdnom procese na 12 rokov odňatia slobody. Tesne pred prepustením v roku 1962 zahynul v Leopoldovskej väznici.

            Evu Hatalovú, ovdovelú matku piatich detí, ktorá preukázala obrovskú statočnosť a s vedomím ohrozenia svojej slobody a života počas totalitnej vojnovej Slovenskej republiky, od októbra 1944 ukrývala vo svojom dome štyroch členov židovskej rodiny Marchfeldovcov, čím im s najväčšou pravdepodobnosťou zachránila životy.

          • iBobor 💻

          • Na našej škole sa v priebehu minulého týždňa uskutočnila informatická súťaž iBobor. Na súťaži si žiaci precvičovali vedomosti oblasti informatiky 💻.

            Naša škola mala 172 súťažiacich a z nich až 51 úspešných riešiteľov, ktorí sa sa popasovali s rôznymi otázkami z oblasti informatiky (bezpečnosť na internete, práca s textovým editorom, nadväznosť krokov, logické myslenie).

          • 🎍Poďakovanie🎍

          • Chceli by sme sa srdečne poďakovať pani Dankovej, ktorá prišla vysadiť kvietky týchto kvetináčov. Aj malými krokmi vieme skrášliť náš spoločný priestor. ĎAKUJEME 🌼 🌺 🌹🎍

          • Hudobné vystúpenie MIA

          • Milí rodičia, dnes sa uskutočnilo hudobné vystúpenie MIA, na ktorom sme sa výborne zabavili. Tancovali a spievali sme si na známe pesničky. Vo fotoalbume na stránke nájdete albumy z oboch škôlok. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Hudobné vystúpenie MIA.

          • Hľadáme predsedníčku či predsedu nášho OZ!

          • Milí rodičia našich detí,

            v Občianskom združení Školská sa snažíme pomáhať škole i škôlke, aby vzdelávanie a voľnočasové aktivity v našej škole boli čo najviac prínosné pre deti. 
            V OZ sme partička rodičov, ktorí veria, že naše deti sú priorita, a preto sme ochotní prispieť svojím časom k tomu, aby zážitok i učenie našich detí v škole bol ešte lepší.

            Hľadáme predsedníčku či predsedu nášho OZ.

            Ak máte radi informácie z prvej ruky, ak patríte medzi ľudí, ktorí radi prispievajú k pozitívnej zmene, rozumiete číslam (peniazom na účte) a chcete deťom (i škole) pomôcť, ozvite sa nám. Viac info v plagátiku

          • Noc v škole

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Noc v škole.

            Aj v tomto školskom roku sme pre žiakov 1. stupňa pripravili jedinečný zážitok v podobe Noci v škole. Udalosť sa konala v noci z piatka 27. októbra na sobotu 28. októbra a bola naplnená rôznorodými aktivitami a zábavou.

            Akcia začala v piatok večer, keď sa naši žiaci zišli v škole so svojimi spacími vakmi. Už pri vstupe každého privítala očarujúca výzdoba.

            Približne o ôsmej večer začala nočná hra, ktorá žiakov vzala na dobrodružnú cestu cez celú školu. Bola to výborná príležitosť na spoluprácu a tímovú prácu. Zábavné úlohy a hádanky žiakov dostali do rôznych kútov školy a posilnili ich priateľstvá.

            Po nočnej hre si žiaci užili nočné kino so sledovaním obľúbenej rozprávky. Rodičia žiakov sa postarali o občerstvenie a tak si žiaci mohli počas celej akcie pochutnávať na chutných dobrotách.

            Celá noc bola plná smiechu a zábavy. Bolo krásne vidieť, ako naši žiaci prekonávali strach a navzájom sa podporovali.

            Veríme, že Noc v škole bola pre našich žiakov nezabudnuteľná a že budeme mať možnosť organizovať podobné akcie aj v budúcnosti.

            Ešte raz ďakujeme všetkým za ich angažovanosť a tešíme sa na ďalšie spoločné zážitky.

          • Záložka do knihy spája školy

          • V mesiaci október sme sa zapojili do medzinárodného projektu Záložka do knihy spája školy. Našou partnerskou školou sa stala Základná škola sv. Cyrila a Metoda v Košiciach (https://zscamke.edupage.org/). Záložky sme si navzájom vymenili a od našej partnerskej školy sme dostali krásny pozdrav aj s hudobným bonusom. Ďakujeme 

          • Literárny workshop s Lukášom Latinákom

          • Obľúbený slovenský herec a glosátor, známy z mnohých filmov, seriálov a zábavných relácií – to všetko je o Lukášovi Latinákovi dobre známe. Málokto však vie, že okrem divadla, seriálu a filmu sa venuje aj edukačnej činnosti.

            Našu školu navštívil Lukáš v utorok, 24. 10. 2023, s programom pre všetkých žiakov 2. stupňa.  Počas svojho workshopu nás previedol rozprávkami, príbehmi zo života, ale najmä klasickými literárnymi dielami, a to všetko spôsobom jemu vlastným. Počas 90 minút hral, žartoval, prednášal, rapoval, citoval... A my sme sa zabávali a ani sme si neuvedomili, že sa tak trošku aj učíme... Ukázal nám svety rôznych literárnych hrdinov a zaujímavé zákutia veľkého literárneho sveta.

            Po oficiálnom programe si našiel čas aj na fotenie s deťmi a veľkú radosť im urobila aj autogramiáda.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Literárny workshop s Lukášom Latinákom.

          • Školská knižnica

          • Každý pondelok (okrem prázdnin) bude školská knižnica otvorená pre žiakov 1. aj 2. stupňa od 13:00 do 16:00.

          • Anglický týždeň

          • V týždni od 16. - 20. 10. 2023 absolvovalo 72 žiakov druhého stupňa našej školy intenzívny anglický jazykový kurz. Kurz bol organizovaný v spolupráci s jazykovou školou SIDAS, ktorá pre deti okrem jazykových kurzov a intenzívnych jazykových týždňov organizuje aj letné tábory.
            Pozvanie do našej školy prijali traja anglickí lektori pán David Schofield, Mark Hamill a Andy Bestin.

            Každý deň lektori so žiakmi absolvovali šesť vyučovacích hodín, ktoré prebiehali celé v angličtine. Prostredníctvom hier a rôznych aktivít dokázali u detí odbúrať strach z komunikácie v cudzom jazyku a zároveň v nich prebudiť zvedavosť a záujem o anglický jazyk.
            Žiaci si osvojili slovnú zásobu z každodenného života a naučili sa aj niečo o kultúre anglicky hovoriacich krajín. Zároveň mali možnosť lektorom odprezentovať aj kultúru Slovenska. Spoločne si užili veľa zábavy, naučili sa rozumieť textu, vyskúšali si napísať diktát v angličtine, vytvorili komiks a pri aktivitách v anglickom jazyku nezabudli ani na naše halušky či Ľudovíta Štúra.

            V závere naozaj pestrého týždňa získali certifikát a na školskom dvore sa s lektormi spoločne rozlúčili.

            Veríme, že žiaci budú na tento náročný, ale nezabudnuteľný týždeň ešte dlho spomínať s úsmevom na tvári a že im nadobudnuté vedomosti otvoria bránu do sveta.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Anglický týždeň.

          • Deň jablka

          • V stredu 18. októbra 2023 budeme na 1. stupni ZŠ a v školskom klube detí organizovať Deň jablka.

            Tento tematický deň bude plný súťaživých, vzdelávacích a tvorivých aktivít spojených s jablkami. Každý, kto môže, príde do školy oblečený vo farbách jablka a prinesie si aspoň jedno vlastné jablko. Spoločnými silami sa budeme snažiť prekonať minuloročný školský rekord v počte prinesených jabĺk do školy. Takisto bude prebiehať triedne a následne školské kolo súťaže o najkrajšie, najmenšie a najväčšie jablko.

            Popoludní sa uskutoční jablkový kvíz a ochutnávka rôznych jablkových pochúťok. Radi by sme požiadali rodičov a žiakov, aby do školy priniesli nejakú jablkovú dobrotu (džús, sušené jablká, koláče...).

            Zároveň vás týmto srdečne pozývame užiť si spolu s nami jablkové popoludnie.

            Žiaci 2. stupňa ZŠ budú mať Deň jablka o týždeň neskôr 25. októbra 2023.

             

          • Volejbalový turnaj - Chorvátsky Grob Cup

          • 🤾‍♂️ 🏐 🤾‍♀️ Ak ešte neviete, čo by ste robili v nedeľu od 9:00 - 14:00, tak príďte podporiť našich volejbalistov do novej telocvične na Školskej. Turnaj bude určite napínavý, no zažijeme spoločne aj veľa zábavy. Spojme sa športom - spojme sa pre šport.  🤾‍♂️ 🏐 🤾‍♀️

    • Kontakty

      • ZÁKLADNÁ ŠKOLA S MATERSKOU ŠKOLOU CHORVÁTSKY GROB
      • 02/45 996 410, 0910 761 179
      • Školská 4 900 25 Chorvátsky Grob 900 25 Chorvátsky Grob Slovakia
      • 31816916
      • 2021668110
      • MŠ Školská 6: tel.na p. učiteľky 02/45 996 618 zastupcams@skolachorvatskygrob.sk 02/45 996 410-riaditeľňa
      • školská jedáleň Školská 4 e-mail: jedalen@skolachorvatskygrob.sk 0911 655 173
      • vedúca ŠKD Školská 4 email: veducaskd@skolachorvatskygrob.sk
    • Prihlásenie