• Športový deň 2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Športový deň 2024.

            V utorok, 14. mája 2024 sa na našej škole uskutočnil už 3. ročník Športového dňa. V súťaži atletickej všestrannosti, do ktorej sa zapojila celá škola, si žiaci medzi sebou zmerali sily v 9 disciplínach: beh na 50 m (1. a 2. ročník 40 m), člnkový beh, trojskok z miesta znožmo, meraný výskok z miesta, preskok cez švihadlo za 30 sekúnd, sed-ľah za 30 sekúnd, kľuky, hod kriketovou loptičkou a hod 1 kg medicinbalom.

            Žiaci sa snažili prekonávať svoje limity a dosiahnuť čo najlepší športový výsledok. Jedným sa darilo viac, iným menej. To však nie je to najdôležitejšie. Spoločne sme strávili príjemný deň plný nielen športu ale hlavne dobrej nálady a priateľskej atmosféry.

            Víťazmi vo svojich triedach sa stali:

            1.A   Melánia Petríková a Markus Kákoni

            1.B   Ella Strajňáková a Marcus Fabík

            2.A   Polina Ryndenko a Adrián Kačalka

            2.B   Elena Vargová a Tykhon Verkashynskyi

            3.A   Izabela Barcziová a Marko Nižňanský

            4.A   Kristína Ovčíková a Lukáš Sobolič

            5.A   Laura Capová a Tomáš Nižnan

            6.A   Hana Križanová a Dominik Kacerle

            7.A   Sofiia Kryvonozhko a Michael Mazúch

            8.A   Vladimír Križan (bez účasti dievčat)

            9.A   Karin Aksamitová a Peter Magát

            Myšlienka hlavného organizátora podujatia, pána Júliusa Mazúcha, o vytvorení športového dňa koncipovaného ako súťaž v atletickej všestrannosti sa zjavne ujala. Veríme, že táto novovytvorená tradícia našej školy bude mať ďalšie úspešné pokračovanie.

            Obecnému úradu ďakujeme za zakúpenie medailí pre všetkých súťažiacich a za postavenie veľkokapacitného stanu. Nášmu občianskemu združeniu za zakúpenie občerstvenia.

            Veľké poďakovanie patrí aj rodičom našich žiakov, respektíve priateľom našej školy, ktorí sa aktívne zapojili do organizácie tohto krásneho podujatia, menovite: Marcele Čanakyovej, Matejovi Hamzovi, Jánovi Kulichovi, Michalovi Kováčovi, Alene Lipovskej, Jurajovi Melišovi, Martinovi Ovčíkovi, Jane Šebešovej, Stanislave Strajňákovej, Elene Urbanovej, Mariánovi Urbanovi, Lukášovi Vinczemu a nášmu budúcemu učiteľovi telesnej výchovy Jurajovi Repkovi.

            Dovidenia o rok 😊

          • Účelové cvičenie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelové cvičenie .

            Aj žiaci druhého  stupňa našej školy v piatok 10. mája 2024 absolvovali účelové cvičenie. Počas rôznych aktivít sa žiaci zamerali prednostne na zdravotnú prípravu, ktorú prišli odporezentovať dobrovoľníci z Červeného kríža. K tejto disciplíne si žiaci precvičili aj hod do diaľky, overili si vedomosti z topografie a spoznávali okolie našej obce.

          • Didaktické hry

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Didaktické hry.

            V piatok 10. mája 2024 sme pre našich prvostupniarov zorganizovali didaktické hry obohatené o dopravnú výchovu. Žiaci v priebehu dňa absolvovali rozmanité aktivity zamerané na praktické osvojenie si  učiva z prvouky, prírodovedy, telesnej a športovej výchovy, či vlastivedy. Žiaci sa učili poskytnúť pomoc iným v prípade ohrozenia zdravia a života, rozvíjali svoju telesnú zdatnosť a pohybovú výkonnosť, učili sa bezpečne pohybovať v cestnej premávke, hravým spôsobom spoznávali našu obec, rastliny a živočíchy.

            Veľmi nás teší, že tento slnečný deň si užili naozaj všetci.

          • Aktivity ku Dňu Zeme

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Aktivity ku Dňu Zeme.

            Dňa 26. apríla 2024 sme si na našej škole pripomenuli Deň Zeme. Pre žiakov sme pripravili rozmanité environmentálne aktivity. Niektorí žiaci sa venovali sadeniu rastlín, iní zase vyrábali hmyzie hotely, či zbierali odpad v okolí školy alebo využívali odpadový materiál na kreatívne činnosti. Veríme, že aj takýmto aktivitami sa nám podarilo zvýšiť povedomie žiakov o dôležitosti starostlivosti o životné prostredie.

          • Tréningový zápas našich basketbalistiek s BK Pezinok

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tréningový zápas našich basketbalistiek s BK Pezinok.

            BK Pezinok – ŽŠ Chorvátsky Grob 16:37

            V utorok, 30.4.2024 sa v telocvični ZŠ na Kupeckého ulici v Pezinku uskutočnil odvetný tréningový zápas medzi našim družstvom a dievčatami z pezinského basketbalového klubu, ktoré s touto krásnou hrou stále len začínajú. Po decembrovej výhre na našej palubovke (44:28), zavítali dievčatá k svojim tréningovým súperkám. Hoci naše víťazstvo o 21 bodov pôsobí jednoznačne, rozhodne sa nerodilo ľahko. Obe družstvá hrali s nasadením, podali bojovný výkon a patrí im pochvala za predvedený basketbal.

            Šport učí naše deti, okrem iného, prijímať víťazstvo aj prehru s úctou a rešpektom k súperovi. Preto možno povedať, že obe družstvá schádzali z palubovky ako víťazi.

            Trénerke domácich basketbalistiek, pani Marte Strakovej, a celému BK Pezinok ďakujeme za ústretovosť a spoluprácu s našou školou. Veľmi si to vážime.

            Rovnako ďakujeme aj rodičom a známym oboch tímov za povzbudzovanie a vytvorenie príjemnej a žičlivej diváckej kulisy.

            Našu školu reprezentovali: Lara Pirosková a Alexandra Škanderová z 5.A, Diana Elizabeth Bodišová, Hana Križanová, Nela Lysáková, Lea Mališková, Lenka Múčková, Martina Ovčíková, Nina Váňová zo 6.A a hosťujúca hráčka Diana Andraščíková.

            Tréner družstva: Július Mazúch

          • Kto šetrí, má za tri - SWAP

          • V stredu 24.4. sa na našej škole uskutočnil SWAP - výmena oblečenia. Žiaci mali možnosť priniesť 3 kusy svojho oblečenia, ktoré už nenosia a vymeniť ho za iné 3 kusy oblečenia. Burza sa uskutočnila v jedálni, kde si žiaci postupne prichádzali vybrať oblečenie. Platba bola možná iba špeciálnymi Grobáčikmi - poukazmi, ktoré dostali ako výmenu za oblečenie, ktoré priniesli. To prinútilo žiakov dobre si svoj výber rozmyslieť, poprípade svoj nevyužitý Grobáčik darovať kamarátovi. Akcia bola úspešná a žiaci si poodnášali nové kúsky do svojho šatníka a zároveň sa zabavili pri skúšaní a výbere.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Kto šetrí, má za tri - SWAP.

          • Basketbalový turnaj

          • Dňa 30. 04. 2024 sa na základnej škole v Moste pri Bratislave uskutočnil basketbalový turnaj. Zúčastnili sa ho vybraní žiaci 7. - 9. ročníka pod vedením p. učiteľa Micháleka. Zápasy boi napínavé a žiaci hrali veľmi dobre, napriek tomu do finále nepostúpili. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Basketbalový turnaj.

          • Florbalový turnaj

          • Dňa 26. 04. 2024 sa na základnej škole Kysucká v Senci uskutočnil florbalový turnaj, ktorého súčasťou boli aj žiaci našej školy. Vo veľmi silnej skupine sa nevzdávali a bojovali v každom zápase. Zápasy boli veľmi tesné a vyrovnané, žiaľ, nakoniec sa nám nepodarilo postúpiť ďalej, hoci žiaci hrali výborne. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Florbalový turnaj.

      • Kontakty

        • ZÁKLADNÁ ŠKOLA S MATERSKOU ŠKOLOU CHORVÁTSKY GROB
        • 02/45 996 410, 0910 761 179
        • Školská 4 900 25 Chorvátsky Grob 900 25 Chorvátsky Grob Slovakia
        • 31816916
        • 2021668110
        • MŠ Školská 6: tel.na p. učiteľky 02/45 996 618 zastupcams@skolachorvatskygrob.sk 02/45 996 410-riaditeľňa
        • školská jedáleň Školská 4 e-mail: jedalen@skolachorvatskygrob.sk 0911 655 173
        • vedúca ŠKD Školská 4 email: veducaskd@skolachorvatskygrob.sk
      • Prihlásenie