• Stanovisko vedenia ZŠ s MŠ Školská 4, Chorvátsky Grob k technickému stavu exteriéru elokovaného pracoviska Kolibríkova.

          • Vážení rodičia.

            Z dôvodu šírenia informácií k ihrisku pri MŠ Kolibríková považujeme za vhodné uviesť na správnu mieru niektoré, na sociálnych sieťach nesprávne uvádzané skutočnosti.

            Detské ihrisko bolo vybudované developerom, ktorý poskytol budovu obci na užívanie pre účely zriadenia troch tried MŠ. Na ihrisku sa nachádzajú hracie prvky: 1x kladina, 2x kolotoč, prevažovačka a hojdačka. V okolí hracích prvkov sa nachádza jemný štrk. Dopadové plochy uvedených prvkov, ktoré určuje norma, neumožňujú pridávanie viacerých ďalších hracích prvkov a spôsobili by preplnenie školského dvora, čo nepovažujeme za vhodné.

            Na žiadosť vedenia MŠ je zriaďovateľom – obcou od septembra 2023 zabezpečené prekrývanie pieskoviska plachtou. Vedľa pieskoviska sa nachádza plocha so zbytkami piesku. Táto časť neslúži ako pieskovisko a preto nie je prekrytá plachtou. Uvedenú plochu zasypeme zeminou, prekopeme  a zatrávnime. Práce sú naplánované  na apríl 2024, kedy sa uskutoční plánovaná brigáda v spolupráci s rodičmi. Plánuje sa celkové zveľadenie ihriska, výsev trávy, vysadenie kríkov a byliniek.

            Na základe podnetu pani Schwarz (mamička dieťatka v škôlke) adresovaného starostke obce, ktorý bol postúpený vedeniu ZŠ s MŠ sa v októbri 2023 uskutočnilo osobné stretnutie pani Schwarz s pani riaditeľkou Húlekovou a zástupkyňou pre MŠ pani Mrázovou. Na stretnutí bola dohodnutá vyššie spomínaná brigáda a ďalší postup úprav exteriéru. Vedenie škôlky považovalo túto dohodu za konečnú, o čom bola informovaná aj starostka obce. Z finančných prostriedkov školy sa na jar 2024 plánujú zakúpiť 2 drevené domčeky, 2 drevené pieskoviská s prekrytím, 2 drevené lavičky pre deti a tieniaca exteriérová technika.

            Čo sa týka úrazu, ktorý sa stal v júni 2023 na kolotoči, bol riadne spísaný záznam o úraze. Po nahliadnutí nášho vedenia do revíznych záznamov a technických záznamov obecného úradu sme zistili, že krátko pred samotným úrazom bola dňa 14.4.2023 vykonaná riadna ročná kontrola stavu hracieho prvku, na ktorom došlo k úrazu, vykonávajú sa pravidelné týždenné vizuálne protokolárne kontroly a štvrťročne sa robia záťažové skúšky ako aj skúšky funkčnosti všetkých hracích prvkov na tomto ihrisku. Evidenciu záznamov z kontrol a skúšok funkčnosti vedie majetkové oddelenie obecného úradu.

            Bezprostredne po úraze bola nariadená kontrola hracích prvkov, pri ktorej bola zistená závada na kolotoči. Závada  bola ihneď odstránená (dotiahnutie uvoľnenej skrutky). Všetky hracie prvky majú platný certifikát a robia sa na nich pravidelné kontroly certifikovanou spoločnosťou v zmysle zákona. Vedenie škôlky si stav certifikátov preveruje v spolupráci so zriaďovateľom. Úraz bol nešťastná náhoda, ktorá nás veľmi mrzí. Pri hrách sa žiaľ občas stávajú aj takého nepríjemné veci. Niekedy je to zhoda náhod, nevyhovujúca obuv, šantenie detí alebo vytŕčajúci šróbik.

            Vedenie MŠ Kolibríková nepodceňuje bezpečnosť detí a v spolupráci so zriaďovateľom a rodičmi priebežne rieši všetky požiadavky na úpravu prostredia, v ktorom prebieha pedagogický proces. Dôkazom je aj dlhšie pripravovaná jarná brigáda rodičov s plánovanou revitalizáciou zelene a osadenie nových exteriérových prvkov.

          • Pozvanie na volejbalový zápas

          • Pozývame vás na priateľský volejbalový zápas medzi našim družstvom starších žiačok s ich rovesníčkami z Volejbalového klubu GAB Senec. Zápas sa uskutoční vo štvrtok, 15.2.2024 o 15:00 hod., v telocvični na Školskej. Príďte povzbudiť naše dievčatá :-)

          • Školské maratónske hry ČSOB

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské maratónske hry ČSOB.

            V stredu, 7. 2. 2024 sa naši žiaci a žiačky 1. stupňa zúčastnili 4. kola Školských maratónskych hier, ktoré sa konalo v Mestskej športovej hale v Pezinku. V konkurencii 30 prihlásených škôl sa naši reprezentanti umiestnili na krásnom 2. mieste a vybojovali si tak postup do aprílového finále v Športovej hale Elán v Bratislave.

            1. Miesto    ZŠ Rovinka
            2. Miesto    ZŠ s MŠ Chorvátsky Grob
            3. Miesto    ZŠ Vajanského Modra

            Reportáž TV Pezinok z podujatia si môžete pozrieť TU.

            Našu školu reprezentovali: Marko Nižňanský z 3.A, Zara Horínková, Lenka Kókaiová, Kristína Ovčíková a Lukáš Sobolič zo 4.A. Samuel Voloch z 3.A bol súčasťou družstva ako náhradník.

            Za športovú prípravu družstva patrí poďakovanie pani vychovávateľke Simone Fornerovej.

            Gratulujeme a prajeme veľa šťastia vo finále 😊

          • Karneval v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval v ŠKD.

            Popoludní dňa 31. januára 2024 sme v našom školskom klube detí usporiadali karneval. Deti si užili kúzelnícku show, kde kúzelník predviedol svoje skvelé triky a kúzla. Následne sme pokračovali s rôznymi súťažami, v ktorých deti mohli ukázať svoje schopnosti a získať chutné odmeny. Na záver karnevalu si všetci spoločne užili tancovanie a šantenie.

            Tento deň bol plný smiechu, radosti a spoločnej zábavy. Už teraz sa tešíme na ďalšie nezabudnuteľné zážitky.

          • Futbalový turnaj

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Futbalový turnaj.

            V stredu 31. 01. 2024 bol na ZŠ futbalový turnaj chlapcov v malom futbale. Zúčastnilo sa 6 mužstiev z tried 5 - 9. roč. V 6. roč. boli vytvorené dve mužstvá. Turnaj zorganizoval p. uč. Malovec. Organizačne boli nápomocné žiačky 9. ročníka. Turnaj mal veľmi dobrú športovú úroveň. Hralo sa v dvoch skupinách. V prvej skupine bolo na prvom mieste mužstvo 8. A, ale len o skóre pred 6. A. V druhej skupine vyhralo mužstvo 7. A.

          • Naše basketbalistky porazili rovesníčky z profesionálneho klubu!

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Basketbalový zápas dievčat ZŠ Ch. Grob - BK Pezinok.

            Dňa 14.12.2023 si naše basketbalové družstvo dievčat, tvorené žiačkami 5. a 6. ročníka, zmeralo sily v priateľskom stretnutí s profesionálnym basketbalovým klubom BK Pezinok. Zápas sa mal pôvodne odohrať na palubovke pezinského klubu, pre náhle technické problémy s ich telocvičňou bol však preložený na našu školu.

            Ukázalo sa, že systematická tréningová príprava pod vedením pána Mazúcha, posunula basketbalové zručnosti našich dievčat na veľmi dobrú úroveň. Pozornou hrou v obrane a úspešnými rýchlymi protiútokmi si dievčatá už počas 1. polčasu vybudovali výrazný bodový náskok, ktorý sa im podarilo udržať až dokonca a zápas vyhrali 44:28. V rámci objektivity je však potrebné uviesť, že hráčky ktoré nastúpili za BK Pezinok trénujú len od tohtoročného septembra. To však neuberá na kvalite nášho výkonu a našej chuti po víťazstve.

            Stretnutie sa odohralo v príjemnej športovej atmosfére, ku ktorej prispeli svojim povzbudzovaním rodičia hráčok oboch družstiev a taktiež deti z nášho školského klubu. Za rozhodovanie zápasu ďakujeme pánovi Slivenskému a za fotodokumentáciu zo stretnutia pani Múčkovej.

            Školu reprezentovali: Lara Pirošková, Nella Pojezdalová, Alexandra Škanderová z 5.A, Diana Bodišová, Hana Križanová, Lea Mališková, Lara Noskovičová, Martina Ovčíková, Lujza Polakovičová, Nina Váňová zo 6.A a dve dievčatá, ktoré nie sú našimi žiačkami ale navštevujú basketbalové tréningy – Diana Andraščíková a Zuzana Kókaiová.

             

          • 🎄Veselé Vianoce a šťastný nový rok 2024🎄

          • Vážení rodičia, milí žiaci a priatelia školy,

            v tejto radostnej sezóne Vám chceme zo srdca popriať krásne vianočné sviatky plné zdravia, lásky, pokoja a radosti. Nech Váš domov naplní teplom a šťastím, nech sa spolu s vašimi najbližšími môžete tešiť z príjemných chvíľ a spoločného času stráveného pri vianočnom stromčeku.

            Vianoce sú časom, keď by sme si mali pripomenúť hodnoty ako láska, porozumenie a vzájomná úcta. Nech sa všetci cítime blízko svojich blízkych, nech sa podelíme o radosti i ťažkosti a nech sme schopní nachádzať krásu v každom dni.

            Škola je miestom, kde sa stretávame nielen v učebniach, ale aj v srdciach. Veríme, že spolupráca medzi nami všetkými bude ešte hlbšia a významnejšia v nadchádzajúcom roku 2024.

             

            Veselé Vianoce a šťastný nový rok prajeme vám všetkým!

          • Oznam o prerušení vyučovania v ZŠ a MŠ

          • V zmysle § 150 ods. 8 písm. a) a § 150a ods.15 písm c) zákona č. 245/2008. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení zákonov v znení neskorších predpisov, v zmysle Metodického usmernenia MŠ SR č. 15/2005-R podľa čl. 5, ods. 2 písmena c) so súhlasom zriaďovateľa Obec Chorvátsky Grob a na základe odporúčania RÚVZ prerušujem školské vyučovanie žiakov v Základnej škole ul. Školská 4, v Materskej škole, ul. Školská 6 a elokovanom pracovisku MŠ ul. Kolibríkova od 18.12.2023 do 22.12.2023 z hygienicko-epidemiologických dôvodov.

            Dôvodom je nárast výskytu akútnych respiračných ochorení  u žiakov ZŠ na 47% a detí v MŠ na 58%, zamestnanci MŠ 67% a zamestnanci ZŠ 35%. V uvedené dni nebude v prevádzke ŠKD ani ŠJ. Žiaci sú z obedov automaticky odhlásení.

            Vyučovanie bude opäť obnovené po prázdninách 8.1.2024.

             

            Mgr. Petra Húleková

            riaditeľka ZŠ s MŠ.

          • Viedenské vianočné trhy

          • Žiaci našej školy sa 13. 12. 2023 zúčastnili Vianočných trhov vo Viedni. Samozrejmá bola zastávka v čokoládovni v Kitsee, kde žiaci mohli ochutnať a nakúpiť čokoládové cukríky. Keďže zúčastniť sa mohli aj rodinní príslušníci, tak sme nakúpili aj vianočné darčeky v nákupnom centre v Brucku. 

            Cieľ nášho výletu boli najväčšie trhy vo Viedni - pri radnici. Odchádzali sme o 16:00, aby žiaci videli jedinečné osvetlenie aj s krásnym vianočným stromčekom. 

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Viedenské vianočné trhy.

          • Oznámenie o prerušení prevádzky MŠ v dňoch 27. 12. 2023 - 5. 1. 2024

          • Obec Chorvátsky Grob v súlade s ustanovením § 150a ods. 2 zákona č. 245/2008 Z. z. o
            výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov, a na základe
            vykonaných prieskumov záujmu o prevádzku materských škôl v čase vianočných prázdnin

            p r e r u š u j e

            prevádzku materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti obce Chorvátsky Grob v termíne od
            27. 12. 2023 do 5. 1. 2024:


            Materská škola, Javorová alej 1, Chorvátsky Grob
            Materská škola, Rubínová 1, Chorvátsky Grob
            Materská škola, Školská 6, Chorvátsky Grob
            Materská škola, Kolibríková 2, Chorvátsky Grob

            Viac info:

            Oznamenie_o_preruseni_prevadzky_MS.pdf

          • Vianočné trhy

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné trhy.

            V našej škole sme sa aj tento rok pustili do organizovania vianočných trhov. Podujatie sa uskutočnilo v školskej jedálni dňa 12. 12. 2023.

            Naši žiaci, rodičia aj pedagógovia sa postarali o stánky, v ktorých ponúkali rôzne výrobky. Bolo to ako malé vianočné trhovisko priamo u nás v škole. Každý stánok bol v skutku jedinečný. Na predaj boli rozmanité vianočné dekorácie, originálne darčeky a lahodné pochúťky. Jedným z najobľúbenejších stánkov bol ten s vynikajúcou kapustnicou a punčom. Táto kombinácia vytvorila dokonalý recept na vianočnú atmosféru.

            Vianočné trhy v našej škole priniesli krásnu atmosféru a chuť vianočných radostí.  Veríme, že tradícia týchto trhov bude pokračovať aj v budúcich rokoch a že nám každý rok prinesie nové a nezabudnuteľné zážitky.

          • Vianočné trhy

          • Vážení rodičia, starí rodičia, priatelia a vlastne všetci, 

            srdečne vás pozývame na vianočné trhy, ktoré sa uskutočnia dňa 12. decembra (utorok) od 15:00 do  17:00 v školskej jedálni na Školskej.

            Tešíme sa na vás

          • Svätý Mikuláš

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svätý Mikuláš.

            V stredu 6. 12. 2023 do našej základnej školy s materskou školou zavítala vzácna návšteva. Svätý Mikuláš spolu s anjelom a čertom  svojou prítomnosťou rozžiarili nejednu detskú tvár.

            Pri rozdávaní balíčkov zhodnotili správanie detí za uplynulý rok a takisto sa postarali aj o zábavnú atmosféru.

            Svätý Mikuláš, anjel a čert ukázali deťom, že dobro a láskavosť sú hodnoty, ktoré stojí za to šíriť ďalej.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a realizácii tohto krásneho dňa!

             

             

          • Čokoládovňa v Kittsee

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Čokoládovňa v Kittsee.

            V pondelok 27. 11. 2023 boli naši žiaci na exkurzii v čokoládovni v Kitsee. Na začiatku sme videli dokument, ako sa vyrába čokoláda. Následne nám sprievodca ukázal priestory čokoládovne. Deti sa dozvedeli množstvo zaujímavých informácií o surovinách a technológiách. Po prehliadke sme sa presunuli do podnikovej predajne, kde sme mali možnosť ochutnať a zakúpiť si rôzne čokoládové výrobky. 

    • Kontakty

      • ZÁKLADNÁ ŠKOLA S MATERSKOU ŠKOLOU CHORVÁTSKY GROB
      • 02/45 996 410, 0910 761 179
      • Školská 4 900 25 Chorvátsky Grob 900 25 Chorvátsky Grob Slovakia
      • 31816916
      • 2021668110
      • MŠ Školská 6: tel.na p. učiteľky 02/45 996 618 zastupcams@skolachorvatskygrob.sk 02/45 996 410-riaditeľňa
      • školská jedáleň Školská 4 e-mail: jedalen@skolachorvatskygrob.sk 0911 655 173
      • vedúca ŠKD Školská 4 email: veducaskd@skolachorvatskygrob.sk
    • Prihlásenie