• OZNAM O PLATBÁCH DO OZ

          • Pokyny k platbe ZŠ:

            -  výška poplatku  členského príspevku pre ZŠ je 30,- Eur/ školský rok/žiak

            - poplatok alebo jeho časť vraciame len v prípade ak vaše dieťa prestúpi na inú ZŠ

            - prosíme o uhrádzanie poplatkov do 30. novembra 2022

            - na číslo účtu v UCB IBAN: SK42 1111 0000 0011 1074 8006

            - do poznámky treba uviesť : meno, priezvisko dieťaťa, ZŠ-trieda

            - poplatok bude zverejnení na účte dieťaťa v Edupage

            Členské príspevky budú použité na aktivity, učebné a výtvarné pomôcky, zážitkové vyučovanie, exkurzie, výlety, športové a kultúrne aktivity, atď.

            Za Vaše príspevky vopred ďakujeme.

             

            Zuzana Lukáčová

            Štatutár  OZ Školská CHG

          • OZNAM O PLATBÁCH DO OZ

          • Pokyny k platbe MŠ ul. Školská:

            - výška poplatku  členského príspevku pre MŠ je 50,-Eur/ školský rok/dieťa

            - poplatok alebo jeho časť vraciame len v prípade ak vaše dieťa prestúpi na inú MŠ

            - prosíme o uhrádzanie poplatkov do 30. novembra 2022

            na číslo účtu v SLSP IBAN:  SK73 0900 0000 0050 4861 4725

            do poznámky treba uviesť : meno, priezvisko dieťaťa, MŠ-trieda

             

            Členské príspevky budú použité na aktivity, učebné a výtvarné pomôcky, zážitkové vyučovanie, exkurzie, výlety, športové a kultúrne aktivity, atď.

            Za Vaše príspevky vopred ďakujeme.

            Zuzana Lukáčová

            Štatutár  OZ Školská CHG

          • Školský parlament organizuje žiacku dobrovoľnú finančnú zbierku pre chlapca s ťažkým zdravotným postihnutím

          • Dňa 20. septembra, počas nultej hodiny, sa členovia parlamentu zišli na svojom prvom stretnutí v tomto školskom roku. Stretnutie bolo vedené vo veľmi príjemnej atmosfére spestrenej spoločnými raňajkami.

            Parlament jednohlasne prijal uznesenie, že v rámci týždňa dobrovoľníctva na našej škole zorganizuje žiacku dobrovoľnú finančnú zbierku na pomoc Maximovi, chlapcovi s ťažkým zdravotným postihnutím, pre ktorého sme počas minulého školského roka zbierali plastové vrchnáky.

            Jednotliví členovia parlamentu o organizovaní zbierky informovali svojich spolužiakov. Žiakov na prvom stupni informovali triedne pani učiteľky.

            Základné informácie o zbierke:

            Zbierka sa uskutoční súbežne s bielou pastelkou, teda v piatok 23.9.2023.

            Príspevok je dobrovoľný. Prispeje len ten, kto môže, kto chce a koľko chce. 

            Žiaci boli poučení, aby peniaze nepýtali od rodičov, ale aby prispeli zo svojich úspor, či vreckového.

            Maximovi rodičia o organizovaní zbierky nevedia.

            Vyzbierané peniaze, spolu s plastovými vrchnákmi, odovzdá Maximovým rodičom vybraný člen parlamentu. Bližšie informácie o Maximovi, ktoré člen parlamentu získa pri odovzdaní výnosu zo zbierky, parlament odprezentuje žiakom školy, prípadne aj ďalšej verejnosti prostredníctvom webovej stránky - samozrejme v rozsahu, s ktorým budú súhlasiť Maximovi rodičia. (Škola isté informácie má, no nedovolí si ich s ohľadom na GDPR, zatiaľ verejne publikovať.)

            Členom parlamentu ďakujeme za vyvinutú aktivitu a prajeme im veľa úspechov pri ďalšom napĺňaní ich mandátu.

          • Biela pastelka

          • Verejná zbierka BIELA PASTELKA, ktorá je určená na pomoc nevidiacim a slabozrakým ľuďom, sa uskutoční aj na našej škole.

            Už tento piatok 23. septembra od 8:00 do 12:00 hod. bude triedy obchádzať tím dobrovoľníkov s kasičkami, do ktorých môžu deti prispieť ľubovoľnou sumou.

            Za akúkoľvek pomoc vopred ďakujeme!

            Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

          • Upozornenie na prerušenie šk. vyučovania

          • Dňa 6.9.2022 bude prerušená prevádzka ZŠ aj MŠ z dôvodu prerušenia dodávky vody. 

            Za vzniknuté nepríjemnosti sa ospravedlňujeme.

            Činnosť ZŠ aj MŠ bude obnovená dňa 7. 9. 2022.

        • Začiatok školského roka
          • Začiatok školského roka

          • Materská škola

            Prevádzka materskej školy začína dňa 5. 9. 2022 o 6.45 hod 

             

            Základná škola

            Slávnostné zahájenie školského roka 2022/2023 bude dňa 5. 9. 2022 o 8.00 hod na multifunkčnom ihrisku. 

             

            Školský klub detí začína svoju činnosť dňa 7.9.2022.

             

          • oznam

          • Informácia pre rodičov detí MŠ a ZŠ s nárokom na dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom

            V termíne do 5. augusta 2022 pošlite na mailový kontakt ekonomicke@skolachorvatskygrob.sk informáciu, že si chcete od 1.9. 2022 uplatniť nárok na dotáciu na stravu.

            Nutné je zaslať vyplnené čestné vyhlásenie o neuplatňovaní si daňového bonusu (príloha), adresu bydliska a rodné číslo dieťaťa. V prípade, že je dieťa z domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo jej príjem je najviac vo výške životného minima, je nutné zaslať aj potvrdenie o tejto skutočnosti.

            Ak do určeného termínu rodičia tak neurobia, nebudú mať priznanú dotáciu od septembra, ale až od mesiaca nasledujúceho po doručení vyhlásenia.​​​​​​​

            Pre priznanie dotácie musia byť splnené tieto podmienky:


            1. Deti v poslednom ročníku MŠ – predškoláci alebo žiaci ZŠ do 15 rokov:

            Ak si rodičia na dieťa neuplatnili v zmysle zákona o dani z príjmov nárok na daňový bonus (obaja rodičia bez zdaniteľných príjmov, poberatelia dôchodku, materského alebo rodičovského príspevku).

            V prípade, ak rodičia tejto vekovej kategórie detí majú nárok na uplatnenie si daňového bonusu (v sume 70 € mesačne), tento bonus je pre nich výhodnejší ako dotácia na stravu (max. 26 € mesačne). Súbeh poberania tohto daňového bonusu a dotácie na stravu nie je možný.

             

            2. Deti nad 15 rokov v ZŠ:

            Majú nárok na dotáciu na stravu aj v prípade, že si rodič na toto dieťa uplatnil nárok na daňový bonus (v sume

            40 € mesačne).

            Nakoľko v prípade detí, ktoré dovŕšili 15 rokov veku, je možný súbeh poberania daňového bonusu a dotácie na stravu, nevzťahuje sa na rodičov týchto detí povinnosť predložiť čestné vyhlásenie. Avšak v prípade, že majú záujem o poberanie dotácie na stravu, musia túto skutočnosť vopred písomne oznámiť na mailový kontakt ekonomicke@skolachorvatskygrob.sk.

          • Výlet do Vysokých Tatier

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet do Vysokých Tatier.

            V uplynulom školskom roku štvrtáci preberali na vlastivede Slovensko. Zistili, že v našej malej krajine je veľa úžasných miest, kam by sa chceli ísť pozrieť. Po mnohých diskusiach a hlasovaniach sa žiaci 4.A spolu s triednou pani učiteľkou zhodli, že chcú vidieť Spiš, Ždiar a Slovenský raj. A tak sa vybrali na dobrodružný, 5-dňový výlet do Vysokých Tatier. Viac nám o ňom napísala naša žiačka Nikolka Pavelková:

            V nedeľu, 12. 6. 2022 sme vyrazili zo stanice Bratislava-Vinohrady. Odchádzali sme rýchlikom o 12:20 hod. a do Popradu sme prišli o 16:45. Išli sme cez 14 zastávok: Trnava, Leopoldov, Piešťany, Nové Mesto nad Váhom, Trenčianska Teplá, Púchov, Považská Bystrica, Žilina, Vrútky, Kraľovany, Ružomberok, Liptovksý Mikuláš, Štrba a konečná zastávka Poprad – Tatry. V Poprade sme sa ubytovali v hoteli Tatra, išli sme na večeru a po nej do mesta. Tam sme si dali výbornú zmrzlinu.

            V pondelok, 13. 6. sme išli do Slovenského raja. Vlakom sme išli z Popradu do Smižiana autobusom zo Smižian do Čingova. Odtiaľ sme vyšli na Tomášovský výhľad a tam sme si spravili nebezpečnú fotku. V Slovenskom raji sme prešli okolo 11 km. Z Tomášovského výhľadu sme potom zišli do dediny Letanovce a odtiaľ vlakom do Popradu.

            V utorok, 14. 6. sme vstávali o 7:00 hod., išli sme na raňajky a vyrazili do ZOO v Spišskej Novej Vsi. Bolo tam veľa pekných zvierat a kúpili sme si aj suveníry. Potom sme išli na Spišský hrad. A po Spišskom hrade nám pani učiteľka objednala pizzu.

            V stredu, 15. 6. sme išli do Belianskej jaskyne (Tatranská Kotlina). Tam sme mali 70-minútovú prehliadku. Potom sme sa presunuli do Ždiaru, kde sme mali obed – kura s hranolkami. Mňam! Po obede sme išli na Chodník korunami stromov v Bachledovej doline. Odtiaľ sme zišli na autobus do Popradu.

            Vo štvrtok, 16. 6. sme si dlhšie pospali, zbalili sme sa a na obed sme išli rýchlikom späť domov. Tento výlet sa mi veľmi páčil a máme z neho krásne spomienky.

          • Výlet do Nitry

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet do Nitry.

            V pondelok, 27. 6. 2022 sa vybrali žiaci 4.A na výlet do Nitry. Cestovali vlakom z Pezinka do Nitry a späť. V Nitre sa pokúsili najprv vytiahnuť zo zeme slávny Svätoplukov meč, no nepochodili. Možno sa to niekedy podarí vám. Dopoludnia absolvovali prehliadku mesta so sprievodkyňou v dobovom oblečení. Počas nej videli Nitriansky hrad, Baziliku sv. Emerána, vystúpili do hradnej veže, odkiaľ mali nádherný výhľad na mesto a svoju púť zakončili pri mohutnej soche kniežaťa Pribinu. Po výdatnom obede si ešte pozreli botanickú záhradu a vivárium, ktoré sú súčasťou krásneho areálu Slovenskej poľnohospodárskej univerzity. Vo viváriu sa dozvedeli rôzne zaujímavosti zo života plazov a mohli si podržať i pohladiť skutočného hada. Aj keď bol sparný deň, štvrtáci výlet zvládli na jednotku. 

          • Letná škola

          • Naša Základná škola plánuje tento rok organizovať projekt Letná škola, ktorého zámerom je poskytnúť žiakom možnosť na osvojenie, prípadne upevnenie vedomostí, zručností a spôsobilostí. Letná škola zároveň poskytne žiakom priestor na zmysluplné využitie času počas letných prázdnin a to prostredníctvom výchovno-vzdelávacích, ako aj voľnočasových aktivít, ktoré sú prispôsobené veku a potrebám žiakov.

            Do Letnej školy je možné zapojiť žiakov z Ukrajiny, ako aj tých, ktorí mali by záujem o účasť na tomto projekte.

            Letná škola je plne hradená z finančných prostriedkov, ktoré na tento účel vyčlenilo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na základe Memoranda o spolupráci s UNICEF a žiaci za účasť v Letnej škole teda neplatia žiadne poplatky.

            Letná škola sa bude konať v termíne: 11. 7. 2022 – 22. 7. 2022 v čase 8:00 - 12:00

             

            Veríme, že čas strávený v Letnej škole bude pre žiakov prínosný a pomôže im, aby sa lepšie zorientovali v učive bez známok a stresov, našli si nových kamarátov a pozreli sa na školu inými očami.

            Odporúčame preto rodičom, ktorí majú záujem o prihlásenie ich dieťaťa do Letnej školy, aby kontaktovali Mgr. Gajane Križanovú (mail: krizanova@skolachorvatskygrob.sk, tel.: 0905 128 872).

            Цього року в нашій Початковій школі планується організувати проект «Літня школа», метою якого є надання учням можливості отримати або закріпити знання, уміння та навички. Водночас літня школа надасть учням простір для змістовного використання часу під час літніх канікул за допомогою освітніх та дозвіллєвих заходів, які адаптовані до віку та потреб учнів.

            До Літньої школи можуть приєднатися студенти з України, а також ті, кому буде цікаво взяти участь у цьому проекті.

            Літня школа повністю покривається за рахунок коштів, виділених для цієї мети Міністерством освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки на основі Меморандуму про співпрацю з ЮНІСЕФ, тому студенти не сплачують жодної плати за участь у Літній школі. Школа.

            Літня школа проходитиме: 07.11.2022 – 22.07.2022 8:00 - 12:00

             

            Віримо, що час, проведений у Літній школі, принесе учням користь і допоможе краще зорієнтуватися в навчальній програмі без оцінок і стресу, знайти нових друзів і подивитися на школу іншими очима.

            Тому ми рекомендуємо батькам, які бажають зарахувати свою дитину до Літньої школи, звертатися до Mgr. Гаяна Крижанова (електронна пошта : krizanova@skolachorvatskygrob.sk , телефон: 0905 128 872).

             

          • Exkurzia RTVS

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Exkurzia RTVS.

            Exkurzia 4.A v RTVS Bratislava (obrátená pyramída)

            Dňa 22. júna 2022 sa žiaci 4.A zúčastnili exkurzie v obrátenej pyramíde RTVS na Mýtnej ulici v Bratislave. Počas komentovanej prehliadky si vypočuli niečo z histórie tejto jedinečnej stavby, dozvedeli sa, ako sa vlastne taká obrátená pyramída stavala, ako je detailne architektonicky prepracovaná tak, aby bola zvukotesná a súčasne sa v jej vnútri správne mohol šíriť zvuk. Postupne si prezreli všetky poschodia, vstúpili do koncertných siení Slovenského rozhlasu a videli i živé vysielanie rádia Slovensko. Veľmi sa im páčil aj výhľad z najvyššieho poschodia pyramídy. A prezradíme vám, že budova obrátenej pyramídy sa bude prvýkrát od svojho postavenia (čiže po 37 rokoch) nanovo natierať. Predstaví sa nám v novom šate už v tomto roku.

             

          • Preventívny program

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Preventívny program.

            V júni u nás boli aj preventistky z policajného zboru

            Prváci a druháci si zažili dopravnú výchovu. Téma ich veľmi zaujala o čom svedčilo aj veľké množstvo otázok a zážitkov, vďaka ktorým sa prednáška našich najmladších žiakov o 10 minút pretiahla. (Ďakujeme trpezlivým rodičom. Veríme, že im tento sklz nenaštrbil plány toho dňa.) 

            Piaty a šiesty ročník si vypočul prednášku na tému bezpečného internetu, kyberšikanovania a šikanovania. 

            Žiaci siedmej, ôsmej a deviatej triedy sa rozprávali o nástrahách tabakových výrobkov a alkohole. 

            Veríme, že aj vďaka témam, ktoré si pre nás prichystali príslušníčky polície z Bratislavy, budú naši žiaci vedieť správne reagovať v situáciách, ktoré by ich inak mohli ohroziť. 

          • Poďakovanie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Športový deň .

            Ďakujeme pánovi Mazúchovi za odvážny nápad a realizáciu Športového dňa na našej základnej škole.

            Ďakujeme pani starostke Vydrovej za podporu tohto výnimočného dňa a záštitu.

            Ďakujeme aj rodičom, priateľom a zamestnancom školy, ktorí prispeli k bezproblémovému priebehu Športového dňa a ktorí našich žiakov podporili ovocím, koláčmi, limonádou i povzbudzovaním.

             

    • Kontakty

      • ZÁKLADNÁ ŠKOLA S MATERSKOU ŠKOLOU CHORVÁTSKY GROB
      • 02/45 996 410, 0910 761 179
      • Školská 4 900 25 Chorvátsky Grob 900 25 Chorvátsky Grob Slovakia
      • 31816916
      • 2021668110
      • MŠ Školská 6: tel.na p. učiteľky 02/45 996 618 zastupcams@skolachorvatskygrob.sk 02/45 996 410-riaditeľňa
      • školská jedáleň Školská 4 e-mail: jedalen@skolachorvatskygrob.sk 0911 655 173
      • vedúca ŠKD Školská 4 email: veducaskd@skolachorvatskygrob.sk
    • Prihlásenie