• Knižná šifra

          • V mesiaci marec na našej škole prebiehala súťaž Knižná šifra.

            Zo všetkých zapojených žiakov sme vyžrebovali troch:

            Alex Barabas 2.A, Kristína Ovčíková 4.A, Zara Bertóková 1.A.

             

            Víťazom gratulujeme.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Knižná šifra.

          • #MedzinarodnyDenFlorbalu

          • Zapojili sme sa do osláv Medzinárodného dňa florbalu!

            Dňa 12. apríla sme si pripomenuli Medzinárodný deň florbalu!

            Počas hodín telesnej výchovy si viacerí žiaci a žiačky zahrali florbal. Spoločne sa týmto spôsobom zapojili k oslavám a pripomenuli si #MedzinarodnyDenFlorbalu.

          • Kurz lezenia v ŠKD

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kurz lezenia v ŠKD.

            V týždni od 8. do 12. apríla 2024 sme pre naše deti v ŠKD zorganizovali kurz lezenia. Pod dohľadom inštruktorov z Happy kids a lezeckej steny K2, mali deti možnosť spoznať základy tohto krásneho športu. Každý deň sme boli svedkami toho, ako postupne zdokonaľovali svoju lezeckú techniku a prekonávali svoje hranice. Deti sa o kurze vyjadrovali veľmi pozitívne, čo nám robí radosť. Ďakujeme rodičom, ktorí podporili svoje deti v účasti na tomto kurze. Už teraz sa tešíme na ďalšie podobné akcie.

          • Okresné kolo v streetbale starších žiačok

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo v streetbale starších žiačok.

            Dňa 9.4.2024 sa naše basketbalistky zúčastnili okresného kola v streetbale starších žiačok, ktoré sa konalo v Moste pri Bratislave. Naše družstvo bolo najmladšie a najnižšie, čo sa odrazilo na kvalite nami predvedenej hry a limitovalo naše možnosti uspieť. Hoci sa nám nepodarilo vyhrať ani jeden zápas, snahu a bojovnosť však našim dievčatám uprieť nemožno. Veríme, že konfrontácia s kvalitatívne lepšími družstvami posunie náš mladý tím dopredu a motivuje ho do ďalšej práce v rámci tréningového procesu.

            Turnaj ovládli dievčatá zo Základnej školy M. R. Štefánika v Ivanke pri Dunaji, ktorým športovo blahoželáme k postupu do krajského kola.

            1. miesto: ZŠ Ivanka pri Dunaji (10 b)

            2. miesto: ZŠ Kráľová pri Senci (8 b)

            3. miesto: ZŠ M.R.Š. Most pri Bratislave (6 b)

            4. miesto: ZŠ Mlynská, Senec (4 b)

            5. miesto: ZŠ Tajovského, Senec (2 b)

            6. miesto: ZŠ s MŠ Chorvátsky Grob (0 b)

            Našu školu reprezentovali žiačky: Diana Elizabet Bodišová, Hana Križanová, Nela Lysáková, Lea Mališková, Nina Váňová zo 6. ročníka a Alexandra Škanderová z 5. ročníka.

            Tréner: Július Mazúch

          • Volejbalové popoludnie č. 2 - ZŠ s MŠ Chorvátsky Grob 3:1 VK GAB Senec

          • Dňa 21. 3. 2024 sa uskutočnil ďalší tréningový volejbalový zápas medzi našimi staršími žiačkami a ich rovesníčkami z klubu VK GAB Senec.

            V prvom sete našim dievčatám nevychádzalo skoro nič. Veľmi často sme kazili na servise a pri útoku. Obrana, hra v poli, rovnako aj nahrávka nestáli za veľa a set sme prehrali vysoko 10:25. Do druhého setu však nastúpilo akoby iné družstvo. Dievčatá zlepšili všetky herné činnosti, dostavila sa pozitívna emócia a naše reprezentantky, povzbudzované deťmi z ŠKD, zvyšné sety ovládli a zápas zaslúžene vyhrali. Po zápase družstvá odohrali ešte jeden, dodatočný tréningový set, opäť s úspešným koncom pre naše farby.

            Veľké poďakovanie patrí pani trénerke Jaroslave Čiernej, dievčatám z hosťujúceho družstva a celému VK GAB Senec za ochotu a spoluprácu s našou školou. Rovnako ďakujeme aj všetkým, ktorí sa aktívne zapojili do prípravy a realizácie tohto volejbalového popoludnia.

            Našu školu reprezentovali žiačky 9. ročníka: Karin Aksamitová, Jana Hanusová, Sabína Hulínová, Lucia Múčková, Melánia Kajanová a ich kamarátky Anna a Líza.

            Dievčatá, gratulujeme!

          • Štvrtáci na Bratislavskom hrade

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Štvrtáci na Bratislavskom hrade.

            Dňa 20. 3. 2024 sa žiaci štvrtého ročníka zúčastnili vzdelávacieho programu na Bratislavskom hrade. Dozvedeli sa rôzne zaujímavosti zo života Márie Terézie aj samotného hradu a v rámci tvorivých dielní si vyrobili kráľovskú korunu.

          • Čítajme si…

          • V dňoch 18.3. - 22.3. prebiehal celoslovenský detský čitateľský maratón “Čítajme si…” 2024. Čítalo sa po celom Slovensku na školách a v knižniciach, v školských kluboch a v centrách voľného času a aj v škôlkach.

            Cieľom podujatia „ČÍTAJME SI…“ bolo podporiť a zvýšiť záujem detí o čítanie kníh a zapojiť do celoslovenského detského čitateľského maratónu čo najväčší počet detí (žiakov a študentov), ktorí budú čítať v rôznych jazykoch súčasne v danom termíne vo viacerých mestách či obciach a na viacerých miestach po celom Slovensku.

            Do tohto podujatia sa zapojila aj naša škola. Deti sa tejto akcie zúčastnili s nadšením, odovzdávali si navzájom knihu, ktorú spoločne čítali a jeden druhého počúvali. Viaceré deti boli z čítania nadšené tak, že popoludní navštívili školskú knižnicu a požičali si knihy aj domov, aby mohli cez víkend čítať.

            Tešíme sa na ďalší rok, veríme, že nás bude čítať ešte viac.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Čítajme si….

          • Beseda so spisovateľkou Paulínou Feriancovou

          • Dnes sme mali v našej telocvični neuveriteľnú príležitosť privítať talentovanú spisovateľku Paulínu Feriancovú pri príležitosti Marec - mesiac knihy.

            Jej slová nás inšpirovali a pohltili do sveta literatúry a tvorivosti. Beseda bola plná užitočných tipov pre budúcich spisovateľov a zaujímavých diskusií o sile slova. Tešíme sa, že sme mohli byť svedkami takého jedinečného podujatia a sme vďační za príležitosť stretnúť sa s touto ohromnou osobnosťou. Nech žije literatúra a tvorivosť!

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Beseda so spisovateľkou Paulínou Feriancovou.

          • Lyžiarsky výcvik na Kubínskej Holi

          • Lyžiarsky výcvik je nielen zábavnou aktivitou, ale tiež ponúka žiakom skvelú príležitosť naučiť sa nové zručnosti a zlepšiť svoje schopnosti na snehu. Na nedávnom lyžiarskom kurze (od 19. 02. 2024 do 23. 02. 2024) na Kubínskej Holi mali žiaci z 7., 8. a 9. ročníka možnosť zažiť vzrušujúce dobrodružstvo a zdokonaliť svoje lyžiarske schopnosti.

            Po príchode na Kubínsku Hoľu boli žiaci srdečne privítaní inštruktormi, ktorí im poskytli bezpečnostné pokyny a základné informácie o lyžiarskych technikách. Sústredené výcvikové skupiny boli zostavené podľa úrovne skúseností každého jednotlivca, čo zabezpečilo efektívne učenie a postupný pokrok.

            Pre žiakov, ktorí sa len začínali učiť lyžovať, boli k dispozícii základné lekcie, zamerané na správnu postavu, brzdenie a základné zákruty. Aj keď podmienky neboli ideálne, žiaci mali možnosť experimentovať s rôznymi technikami lyžovania a zdokonaľovať svoje schopnosti. Výzvy, ktoré predstavoval nedostatok snehu, povzbudili žiakov k vynaliezavosti a adaptabilitu, čo sú dôležité životné lekcie.

            Okrem lyžovania mali žiaci príležitosť spoznať krásu horskej prírody, navyše, prednáška o lavínach, ktorú viedol skúsený záchranár z horskej záchranej služby, ich naučila o rizikách, ktoré lavíny predstavujú, a boli pripravení reagovať v prípade nebezpečenstva. Táto prednáška bola dôležitou súčasťou lyžiarskeho výcviku, pretože poskytla žiakom užitočné nástroje na zvýšenie ich bezpečnosti na svahu.

            Spoznávanie nových priateľstiev, utužovanie tých starých a zdieľanie spoločných zážitkov posilnilo spoločnú atmosféru a vytvorilo nezabudnuteľné spomienky.

            Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky vývcik.

          • Kurz korčuľovania

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kurz korčuľovania v ŠKD.

            V dňoch 19. – 23. februára 2024 sa deti z ŠKD zúčastnili kurzu korčuľovania. Niektorí urobili svoje prvé kroky na ľade, iní zas zlepšovali to, čo už vedeli. Veľmi priateľskí a ústretoví inštruktori z HAPPY KIDS, rozdelili deti do výkonnostných skupín a počas celého týždňa sa im intenzívne venovali. Kurz sme úspešne ukončili, zažili kopec srandy a už teraz sa tešíme na aprílový kurz lezenia 😊

          • Volejbalové popoludnie; ZŠ s MŠ Chorvátsky Grob 3:2 VK GAB Senec

          • Vo štvrtok, 15.2.2024 sa uskutočnil priateľský zápas starších žiačok našej školy a Volejbalového klubu GAB Senec, ktorý inicioval tréner nášho družstva pán Július Mazúch. Po športovej stránke veľmi kvalitný volejbal, plný dramatických zvratov a emócií, musel baviť nielen samotné hráčky ale aj divákov v hľadisku. Bojovný a obetavý výkon našich reprezentantiek slávil úspech a priniesol našej škole víťazstvo. Ešte väčšie víťazstvo však slávili šport, hra fair-play, úcta k súperovi, radosť zo samotnej hry a spoločne stráveného času.

            Ďakujeme VK GAB Senec za ústretovosť voči našej škole, a za umožnenie zrealizovať toto veľmi príjemné volejbalové popoludnie. Veľká vďaka patrí hlavne trénerke hosťujúceho družstva, pani Jaroslave Čiernej.

            Skvelý výkon predviedli nielen hráčky oboch tímov ale aj všetci, ktorí sa zapojili do organizácie zápasu. Július Mazúch a Matúš Milý – organizačná príprava, Zdenko Slivenský – hlavný rozhodca, Marcela Bugárová a Richard Šimončič – čiaroví rozhodcovia, Kristína Urbanová – ukazovateľ skóre, Martina Múčková – fotodokumentácia, Igor Slivenský a Samuel Voloch – podávači lôpt.

            Extra poďakovanie patrí našim deťom zo školského klubu, ktoré svojim povzbudzovaním vytvorili nádhernú divácku kulisu a rozhodne boli našim siedmim hráčom na ihrisku.

            Veríme, že táto akcia prispela k tomu, aby sa volejbal znova stal o niečo populárnejší v našej obci a hlavne medzi našimi deťmi.

            Našu školu reprezentovali žiačky 9. ročníka: Karin Aksamitová, Jana Hanusová, Sabína Hulínová, Melánia Kajanová, Lucia Múčková a hosťujúca hráčka, kamarátka našich reprezentantiek, Líza Weinerová.

            Ďakujeme, dievčatá 😊

            Reakciu VK GAB Senec na úroveň podujatia si môžete pozrieť TU.

             

          • Výchovný koncert

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výchovný koncert.

            V stredu 14. 02. 2024 sme na našej škole zorganizovali výchovný koncert s názvom Profil zbabelého agresora. Na podujatí sa naši žiaci zabavili a zároveň aj naučili, ako sa správať, keď im niekto chce ublížiť, alebo ak ich niekto chce na niečo zlé nahovoriť.
            Na výchovnom koncerte odzneli piesne známych interpretov a na konci si žiaci s veľkou radosťou aj zatancovali.

    • Kontakty

      • ZÁKLADNÁ ŠKOLA S MATERSKOU ŠKOLOU CHORVÁTSKY GROB
      • 02/45 996 410, 0910 761 179
      • Školská 4 900 25 Chorvátsky Grob 900 25 Chorvátsky Grob Slovakia
      • 31816916
      • 2021668110
      • MŠ Školská 6: tel.na p. učiteľky 02/45 996 618 zastupcams@skolachorvatskygrob.sk 02/45 996 410-riaditeľňa
      • školská jedáleň Školská 4 e-mail: jedalen@skolachorvatskygrob.sk 0911 655 173
      • vedúca ŠKD Školská 4 email: veducaskd@skolachorvatskygrob.sk
    • Prihlásenie